Cover voorkant
Het oog van Allah
Het oog van Allah

Het oog van Allah

Willem van Ravestijn

Category: Thrillers

€ 20,50

Free shipping

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Een van de medewerkers van NIS-directeur en ex-geheimagent Johan de Witt wordt op vreselijke wijze vermoord. Een dag later ontvangt Johan een noodoproep vanuit China; een oude krijgsmakker is in nood. Beide zaken lijken geen relatie met elkaar te hebben. Johan snelt zijn krijgsmakker te hulp, loopt in de val en wordt gegijzeld door een hoge partijfunctionaris. Deze dwingt Johan tot het uitvoeren van een klus in Wit-Rusland. Geholpen door zijn uitstekende team en ‘het oog van Allah’, komt het tot een apotheose boven de Chinese Zee, met een aangrijpend slot...

From the book

Het was een komen en gaan van verhuiswagens bij het hoofdkantoor van NISFF, een voormalig, tot kantoor omgebouwde melkfabriek, aan de rand van het centrum van de gemeente Eibergen. De deal die mijn voorganger en oprichter van NISFF, Bos, destijds gesloten had met de gemeente, liep binnenkort af. Bos had de voormalige melkfabriek voor twintig jaar, om niet, gepacht van de gemeente. Maar die termijn van twintig jaar eindigde nu. Het omgebouwde pand moest leeg worden opgeleverd. Het zou gesloopt worden, de bodem zou gereinigd worden om er daarna een nieuwbouwbuurt te bouwen. Sommige van mijn medewerkers hadden er moeite mee. Vooral de medewerkers van de ondersteunende diensten. Die zijn per definitie meer honkvast dan de veel flexibeler veldwerkers. NISFF ging verhuizen. Van het in de Achterhoek liggende Eibergen, naar het wat noordelijker, meer centraal gelegen Apeldoorn. Ik was erin geslaagd om het voormalige pand van het Rijks Computer Centrum, het RCC, voor een prikkie te bemachtigen. Nadat ik bekomen was van mijn avontuur in Finland1 had ik mezelf, in de wetenschap dat Nikkie het bedrijf runde, een flinke vakantie opgelegd. Toen ik was bijgekomen van mijn vermoeidheid en de schade aan mijn fysiek weer volledig hersteld was, had ik mij, gedwongen door het aflopende contract met de gemeente, op de verhuizing van NISFF gestort. Het voormalige pand van het RCC was het afgelopen jaar volledig gerenoveerd en aangepast aan de eisen die aan een moderne inlichtingendienst heden ten dage gesteld worden.

About the author

Willem van Ravestijn werkte bij de Landmacht-inlichtingendienst van 1966 tot 1995. Hij was in actieve dienst tijdens de crisis in Tjecho-Slowakije en Polen en tijdens de eerste Golfoorlog (1990-1991). Hij bekleedde diverse functies, onder andere die van Traffic analist en bureauhoofd Inlichtingen B3. Van Ravestijn verliet het leger op zijn ambtelijk hoogtepunt: als civiel ambtenaar op het niveau van luitenant-kolonel.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Het oog van Allah

Author:

Willem van Ravestijn

Category:

Thrillers

Number of pages:

146

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 14,5 x 20,5 cm

Release date:

28-01-2020

ISBN:

978-94-638-9441-8 / 9789463894418

Price:

€ 20,50

Language

Dutch