De Legende van Navalië - Herauten uit de Hel

Boudewijn Simons

Category: Fantasy

€ 21,99
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

In het Tijdperk van Beproeving werkt de jongeling ‘Rekel’ op zijn vaders grijpvogelboerderij. Rekel droomt ervan de verre landen van Navalië te verkennen en op zoek te gaan naar de Elfen van Ilundriya. Maar wanneer zijn vader een gouden schedel in handen krijgt, komt zijn wereld op zijn kop te staan. Daarop besluit Rekel om samen met een tovenares, een huurling, een Mensegel en twee knechten een Elfenprinses te redden uit de klauwen van een krijgsheer, die op zoek is naar die schedel. Maar als een tiran het Elfenrijk Ilundriya dreigt te vernietigen, moet Rekel zijn innerlijke krachtbron aanspreken om het ultieme wapen van die vorst – een vuurspuwende draak die een stad kan verwoesten – te verslaan, voordat heel Navalië dat lot zal ondergaan.

From the book

Roeien, kerels! Roeien, als jullie leven je lief is! Er is erger kwaad in deze wereld dan een leven in slavernij!’
De Aranya was een klein, stevig schip. De bemanning ervan bestond uit tweeënzeventig man aan de roeiriemen, acht man aan de zeilen, zes bewakers met zwepen, een trommelslager om het roeitempo aan te duiden en de scheepskapitein aan het lange roer. Het koerste naar het westen toen het in de late ochtend plotseling werd onderschept door een reusachtig oorlogsschip. En tot overmaat van ramp was het ineens windstil geworden. Ook was er geen wolkje meer aan de lucht te zien, de temperatuur was ras gedaald en vreemd genoeg was het rauwe gekrijs van zeemeeuwen al een tijdlang verstomd. Het waren allemaal duistere voortekens, als was er een of andere boze macht aan het werk. En dat terwijl het onheilspellende oorlogsschip met schrikbarende snelheid steeds dichterbij kwam.
Het is alsof er hekserij in het spel is, dacht de baardige kapitein wanhopig, terwijl hij machteloos toekeek hoe het kolossale schip steeds groter en groter opdoemde. Hij was een forse, oudere kerel – een stoere zongebronsde zeeman met een witte hoofdband, gouden oorbellen in en gehuld in een groene tuniek boven lederen laarzen. Voor een kort moment, echt heel even, had hij echter nog een sprankje hoop dat er een miniscule kans was om aan die gruwelijke verschrikking te kunnen ontsnappen. Het was evenwel louter ijdele hoop, zoals reeds spoedig zou blijken.
De kleine galei was nog slechts een halve zeemijl van de dichtstbijzijnde kust verwijderd, maar zelfs een zwakhoofdige landrot begreep dat zij niet kon winnen van de enorme viermaster die haar achtervolgde.
Nog een halve zeemijl. En toch zo ver weg.
Doem! Doem! Doem! Doem!

About the author

Boudewijn Simons (1977) is van jongs af aan creatief. Tijdens zijn rechtenstudie heeft hij een aantal strippagina’s getekend voor Donald Duck Weekblad en deze pagina’s zijn destijds ook in een aantal andere Europese Disney-tijdschriften gepubliceerd. Later is hij zich gaan toeleggen op het schrijven van verhalen en deze fantasyroman is daarvan het eerste resultaat.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

De Legende van Navalië - Herauten uit de Hel

Author:

Boudewijn Simons

Category:

Fantasy

Number of pages:

262

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

24-04-2020

ISBN:

978-94-6403-188-1 / 9789464031881

Price:

€ 21,99

Language

Dutch