De Waterdictator

Theo van de Wetering

Category: Novels

€ 21,99
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Petra woont aan de dijk. Een allesvernietigende overstroming dwingt haar ouders de boerderij te verkopen en tot een verhuizing te besluiten. Dan vindt Petra in het hoge rivierwater een pakketje met een mysterieuze muziek-cd. Thuis ontdekt ze op de jewelcase een merkwaardig logo. Het is het teken van Vexanaq, dat ze vanaf dat moment overal ziet opduiken en dat voor haar al snel synoniem wordt met een andere, raadselachtige wereld, waar het niet in orde is. Het is het land van de Waterdictator. Tijdens de verhuizing gebeuren er merkwaardige dingen, het begin van een lang en gevaarlijk avontuur.

From the book

De vrouw loopt voor de verslaggever uit. Onder haar voeten knispert de sneeuw. Ze passeert een eenvoudig houten hek en gaat een smalle toegangsweg af. Een wit pad door een witte wereld op weg naar een grijs geschilderd gebouwtje, dat nog het meeste weg heeft van een kleine voorraadschuur.
De reporter volgt haar op de voet en de cameraman filmt hoe zij met bevende hand een sleutel van meer dan twintig centimeter lengte in het gammele slot wrikt. De deur knarst open en de drie personen betreden een ruimte, waar een rond hek een plek in de sneeuw afrastert. Daar is, als een wond, zwart water zichtbaar. De vrouw pakt een grote houten spatel om aan de rand het ijs wat verder weg te steken. Dit is de plaats. Hier begint de rivier. Hier wordt voor het eerst in de poolstreken onbevroren water gevonden.
De reporter stelt zijn vragen. Tijdens de montage van de film zal hij de antwoorden tot een verhaal samenbreien en melden, dat de vrouw negenenzestig jaar oud is, dat het dorp driehonderdzestig kilometer van de stad verwijderd ligt en een verlaten gehucht is, zoals vele aan de bovenloop van de reusachtige rivier. En hij zal vertellen, dat er de laatste jaren al 13 miljoen mensen uit de omgeving naar de stad getrokken zijn en dat de paar straten nu enkel nog wat grijsaards herbergen, onder wie deze vrouw, de eigenaresse van de sleutel.
Ze noemt zich "herderin van de rivier".

About the author

Theo van de Wetering werd geboren in Den Haag in 1950. Al op zijn dertiende werd hij geboeid door het schrijven. Toen was dat nog voornamelijk poëzie. Inmiddels zijn er van zijn hand een aantal publicaties verschenen, waaronder twee reisverhalen een viertal dichtbundels en twee jeugdboeken. Theo is getrouwd en is vader van drie kinderen. Zijn studie Nederlands deed hij in Den Haag en Leiden. Hij werkte vele jaren als docent Nederlands in Zoetermeer.

Reviews



Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

De Waterdictator

Author:

Theo van de Wetering

Category:

Novels

Number of pages:

268

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback A5

Release date:

04-02-2020

ISBN:

978-94-6389-958-1 / 9789463899581

Price:

€ 21,99

Language

Dutch