Backstage

Willem Roose

Categorie: Romans

€ 16,95
Levertijd twee tot vijf werkdagen (Nederland en België)

Samenvatting

Jack van Balen wordt gevolgd in de laatste weken naar het locale ‘Dampopfestival’. De Mid-veertiger is freelance-popjournalist en beroepscynicus. Diens redelijk zorgeloze leventje komt geleidelijk aan steeds meer onder druk te staan. Cynisme maakt steeds vaker plaats voor zelfreflectie en tot overmaat van ramp verschijnt er een oud-geliefde in zijn leven die hij al lang vergeten was. Nou ja, dat had hij gehoopt. En hoe kunnen die gladjanussen van het Duitse Modern Talking zijn leven nog verder te gronde richten? Ter afleiding begint hij steeds fanatieker te werken aan een standaardwerk over Nederlandse en Vlaamse popmuziek.

Uit het boek

Jack staarde wat meewarig naar de zakjes en kon alleen geen gewone thee vinden. Hetty vulde twee grote theeglazen met kokend water en plaatste er een schoteltje naast; voor de theezakjes. Annelie koos voor thee met aardbeiensmaak, Jack bij gebrek aan gewone thee voor groene thee: "Heb je er geen suiker bij?" "O, eens kijken...", uit een bureaula haalde Hetty een schaaltje tevoorschijn met kleine vierkante blokjes suiker met een lichtbruine kleur en zette dit op tafel: "Asjeblieft: suiker." "Wat een rare suiker." "Dat is biologisch geteelde Afrikaanse rietsuiker." "Maar het smaakt wel naar gewone suiker?" "Het IS suiker..." "Het lijken wel griotjes." "Wat zijn griotjes?", vroeg Annelie. "Dat zijn snoepjes van vroeger, die zagen er net zo uit als deze blokjes suiker, alleen iets groter, en aan de buitenkant zat een laagje suiker, met zo’n lichtbruine kleur, net als deze klontjes. Ik heb geen flauw idee of ze nog bestaan." "Ja, ik ken ze ook wel van vroeger: griotjes..." "Alles leuk en aardig Hetty, maar waar moet ik nu mee roeren?" Hetty trok drie bureauladen open en tuurde daarna door het kantoor met een vragende blik: "Weet je, ik gebruik zelf geen suiker..." "Ook zonde voor die Afrikanen." "Wat bedoelde je?" "Nou, gaan ze daar in Afrika op een hele verantwoorde wijze suiker maken, exporteren ze dat helemaal naar Nederland en dan maak jij er geen gebruik van!"

Over de auteur

"Als beroepsmolenaar heb ik reeds een paar boeken over molens geschreven, maar noodgedwongen moest ik ook elders bijsnabbelen. Als popliefhebber kon ik als DJ aan de slag voor KinkFM en als redactielid heb ik voor LiveXS popmagazine gewekt. Geïnspireerd door mijn talloze concert- en festivalbezoeken heb ik mijn debuutroman Backstage geschreven: de eerste Nederlandse roman die zich geheel in het festivalwereldje afspeelt en mijn eerste ‘molenloze’ boek. Ik werk tegenwoordig als DJ voor KXradio, het internetstation van Rob Stenders."

ReviewsSchrijf uw eigen beoordeling

:
:
:
 

Productinformatie

Titel:

Backstage

Auteur:

Willem Roose

Categorie:

Romans

Aantal pagina's:

208

Geïllustreerd:

Nee

Uitvoering/Formaat:

Paperback 12,5 x 20 cm

Verschijningsdatum:

16-10-2009

ISBN:

978-94-6089-088-8 / 9789460890888

Vaste prijs:

€ 16,95