Overleven - aangrijpende verhalen van een schoolkind in de Tweede Wereldoorlog

Cor Ket

Category: Youth books
  • (1)

€ 14,95
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Dit is het autobiografische verhaal van een schoolkind uit de Haagse Schilderswijk in de Tweede Wereldoorlog. Ik vertel mijn verhalen al vele jaren gratis op diverse lagere scholen in het land. Ook geef ik korte lezingen en interviews aan leerlingen van middelbare scholen. Op dringend verzoek van de leerkrachten heb ik deze verhalen nu eindelijk ook op papier gezet.

From the book

1. Voorjaar 2011.

Het was een zonnige middag in mei en ik speelde met mijn drie kleinkinderen, Timo van 13, Daan van 10 en Annemarit van 7 in de achtertuin van ons huis in Gouda. De kinderen schreeuwden door elkaar dat ze een spelletje met me wilden spelen. En net toen ik wilde vragen wat ze dan wilden doen, vloog er heel laag een vliegtuig over ons huis op weg naar Rotterdam. Ik kreeg kippenvel en de tranen liepen plotseling over mijn wangen. De kinderen schrokken heel erg en Timo vroeg me: “Opa, wat is er aan de hand?” En omdat hij niet direct antwoord kreeg, vroeg hij het nog een keer en zijn stem klonk nu een beetje angstig.

About the author

Cor Ket (1938) is geboren in de Haagse Schilderswijk maar woont sinds 1970 in Gouda. Na zijn 5 jarige HBS-B opleiding aan de Stevin HBS studeerde hij MO Wiskunde. Hij werkte zijn hele leven in de automatisering maar hij heeft kort voor zijn pensioen ook 5 jaar les gegeven aan een ROC. Cor heeft vele hobby’s waaronder tekenen, computers, fotograferen, wandelen, fietsen en bergbeklimmen.

Reviews

2020-04-22 14:52:56 | By: Antonia | Rating:
Aangrijpend verhaal van een nog zeer jong Haags jongentje tijdens de Tweede Wereld Oorlog.
Behalve de impact die deze oorlog op de hoofdpersoon heeft wordt de lezer ook meegenomen in de familiegeschiedenis alsmede de woonomgeving waarin deze is opgegroeid. Interessant is ook dat de schrijver tussendoor beschrijft over o.a. het ontstaan van deze oorlog. Mede hierdoor blijft het boeiend .
Kan het aanraden voor zowel jonge lezers alsook voor de oudere lezer die hier wellicht een herkenning
in terug zal vinden.Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Overleven - aangrijpende verhalen van een schoolkind in de Tweede Wereldoorlog

Author:

Cor Ket

Category:

Youth books

Number of pages:

88

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

04-02-2020

ISBN:

978-94-638-9955-0 / 9789463899550

Price:

€ 14,95

Language

Dutch

Rating:

  • (1)