Gedachtenland

Ed Nouwen

Category: Stories
  • (4)

€ 21,50
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Iedereen komt in het leven op momenten dat hij of zij wordt stil gezet en niet meer kan vluchten voor wat er speelt in het leven. Je wordt gedwongen na te denken over het leven wat je tot dan toe geleid hebt. Ed Nouwen werd door omstandigheden in zijn leven stil gezet. In Gedachtenland vertelt hij over de bevrijdende wandeling die hij heeft moeten maken zodat angst en onzekerheid niet meer van invloed zijn in zijn leven. Daardoor heeft hij mogen ontdekken hoe hij weer op de juiste weg kon komen. In 41 luchtig geschreven kwetsbare verhalen en gedichten geeft hij de wandeling door zijn Gedachtenland weer die hem heeft gebracht waar hij nu staat.

From the book

Mensen komen en gaan in je leven. Vaak sta je er niet bij stil hoe iemand in je leven is gekomen en al helemaal niet waarom. Ed Nouwen is zo iemand die in het begin van onze kennismaking als een drukke man vol passie en enthousiasme vertelde over de 108 dingen waar hij allemaal mee bezig was en is. En of we iets voor elkaar konden betekenen. Mensen die op je pad komen, betekenen altijd op de een of andere manier iets voor je. Niets gebeurt voor niets, toeval bestaat echt niet. Van de 108 dingen lukt er veel wel maar nog meer niet. Ed raakt er soms door uit het veld geslagen, vaak ook niet, onverschrokken en met grenzeloos optimisme gaat hij door. Het kost hem pijn, verdriet, geld, energie, tijd enzovoort maar hij geeft niet op. Hoewel, we hebben ook wel eens gesprekken gevoerd waarom we dit leven zo blijven ‘overleven’ in plaats van ‘vieren’. De reden weet ik nu. “Gedachtenland...” ligt voor u, een boek met verhalen en gedichten geïnspireerd door het leven van Ed Nouwen. Het raakte mij vanaf het eerste verhaal. Het is niet zwaar maar luchtig maar de goede lezer leest tussen de regels door het verdriet en hoeveel pijn hij heeft gevoeld in zijn feitelijk nog jonge leven. Nu 42 jaar, een leeftijd waarop het goed is terug te blikken op je leven. Heb je het leven geleid waar je als kind van droomde het te leven? Heb je het leven geleid wat jou als persoon gelukkig heeft gemaakt? Zo niet, ben je in staat in te zien en los te laten waarom je leven gelopen is zoals het tot op heden gegaan is? Zit je niet vast in aannames, vooronderstellingen, strikte opvattingen en meningen waardoor je een nieuwe toekomst voor jezelf in de weg staat? In die zin spreekt dit boek “Gedachtenland...” mij aan. Meer dan zelfs. Dit is in ieder geval één van de 108 dingen die Ed op zich heeft genomen en zeer geslaagd is. Een ieder komt vroeg of laat op een kruispunt in zijn of haar leven. Een kruispunt waarop je in de tweede helft van je leven, met de kennis en ervaring die je hebt opgedaan in de eerste helft, een ander pad in kan slaan.

About the author

Ed Nouwen werkt als acteur voor tv, film en theater en is daarnaast trainer/ coach. Na jaren bij o.a. justitie en politie te hebben gewerkt is hij zijn hart gaan volgen en heeft een theateropleiding afgerond. Met zijn 42 jaar kan hij met recht zeggen dat de soep nooit zo heet gegeten wordt als dat deze is opgediend. Als kind van gescheiden ouders, een afwezige vader en psychiatrisch zieke moeder heeft hij geleefd onder de hoede van Jeugdzorg.

Reviews

2020-03-15 16:03:10 | By: Maaike | Rating:
Heel fijn om te lezen en. Veel herkenning! Het maakt heel wat los in mijn eigen verleden. Mijn hart huilt voor jou. Maar het jubelt ook voor jou. Hoe heb je dit allemaal een plek gegeven. Ik heb er grote bewondering voor. Goed dat je het wil en durft te delen zodat anderen er ook iets aan hebben. Zoals ik. Wat ben je sterk!

2020-02-28 10:58:12 | By: Sophia | Rating:
Mooi, ontroerend en herkenbaar. Prettig om te lezen en geeft stof tot nadenken. Een echte aanrader!

2020-02-26 19:23:18 | By: Gulbahar | Rating:
Heb het boek gelezen en ik kon het niet wegleggen. Verhalen en gedichten zijn ontroerend en raakte mij. Ik kan het boek aan ieder aanbevelen!

2020-02-26 19:28:05 | By: Gerard | Rating:
Ik heb het boek gelezen. Erg inspirerend, heb sommige verhalen meerdere keren gelezen om het tot mij door te laten dringen. Ik kan het boek een ieder aanraden.Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Gedachtenland

Author:

Ed Nouwen

Category:

Stories

Number of pages:

228

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 14,5 x 20,5 cm

Release date:

25-02-2020

ISBN:

978-94-6389-993-2 / 9789463899932

Price:

€ 21,50

Language

Dutch

Rating:

  • (4)