Jenna - Familiedrama

Giovanni Pavoncella

Category: Novels

€ 22,50
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Rob heeft noodgedwongen het familiebedrijf overgenomen. Een moeilijke keuze gezien de goede baan die hij heeft. Door zijn contacten ontmoet hij in Zweden Jenna, met wie hij een relatie begint. Regelmatig gaat hij haar kant op en zij maakt plannen om naar Nederland te komen. Op een zondagmorgen stapt Jenna op haar sportfiets en verdwijnt in het niets, Rob vertwijfeld achterlatend. Kaat ving hem op, zijn beste vriendin sinds zijn achttiende die er altijd voor hem is maar niet in staat is om een vaste relatie met hem aan te gaan. Tot hij belde omdat hij in de vernieling zat, toen bleef ze. Drie jaar later krijgt Rob een telefoontje, het leven van Rob en Kaat gaat overhoop en niets is meer wat het was.

From the book

De hele ochtend heeft ze wiegend, zingend en kussend met haar over het erf gelopen, alsof ze daardoor weer tot leven kwam. Ze draait met haar rond alsof ze danst terwijl ze weent vanbinnen. Als zijn blik de hare kruist kijkt ze hem minachtend aan, die waardeloze onbetrouwbare eikel die de oorzaak is van haar verlies, ze vindt hem een misdadiger en wenst hem dood. Ze probeert rationeel te denken en wil absoluut op de been blijven, omdat ze er vanuit gaat dat ze ooit nog een keer een kans krijgt om dit verschrikkelijke oord te verlaten en loopt het huis in en legt Robbie op tafel. Ze kleedt haar kind uit en legt haar af en reinigt haar met alle kennis die ze heeft. Ze balsemt haar met gewassen lakens die ze in repen scheurt en strak om haar lijfje heen wikkelt. Ze kust haar dochtertje nog éénmaal voorzichtig op haar mond voordat ze het laken sluit, waarna Robbie helemaal is ingepakt. Als ze klaar is gaat ze zitten en kijkt naar het resultaat, waarna ze in een huilbui uitbarst.
Ze giert met lange halen haar verdriet naar buiten tot ze er pijn van in haar borst krijgt. Langzaam wordt ze rustiger en kan ze zonder tranen kijken naar dat pakje op tafel en beseft dat haar leven hier met die idioot doorgaat. Dat er geen weg terug is, en ze pakt Robbie op en loopt voorzichtig met haar naar buiten.
Apathisch en afstandelijk legt ze het gebalsemde lijfje in zijn armen, hij moet Robbie buiten het erf op een voor haar onbekende plek diep in de grond begraven.

About the author

Giovanni Pavoncella is het pseudoniem van John de Kiewit uit Haaksbergen. Schrijver sinds 2013 waarin hij begon aan een eerste roman. Een stapel grotendeels handgeschreven notities, die hij gedurende zijn zakelijke leven maakte vanaf 1979, bevatte dusdanig bijzondere herinneringen en gebeurtenissen dat hij al lezend de rode draad van een verhaal ontwaarde, zonder autobiografisch te schrijven. In zijn tweede roman ontmoet een lezer een rechercheteam met Rolf en Rein, die samen met Doris en Jacobine terugkeren in drie daarop volgende misdaadromans met een familiedrama op de achtergrond. Verhalen door hem geschreven zoals het leven is, levensecht. Gebeurtenissen die mannen en vrouwen overkomen terwijl ze vol verwachting in het leven staan. Waarin ze genegenheid ervaren, liefde en ontrouw, ambitie en teleurstelling, bedrog en misdaad, is waar ze mee te maken krijgen. Daardoor verandert het leven van de hoofdrolspelers in zijn boeken, soms een metamorfose veroorzaakt door hervonden geluk, gevolgd door teleurstelling of uitzichtloosheid met heftige gebeurtenissen tot gevolg.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Jenna - Familiedrama

Author:

Giovanni Pavoncella

Category:

Novels

Number of pages:

282

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

20-03-2020

ISBN:

978-94-6403-101-0 / 9789464031010

Price:

€ 22,50

Language

Dutch