Ouderwets Hollands Gezeur

Peter van Nunen

Category: Stories

€ 14,45
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Ouderwets Hollands Gezeur is een verhalenbundel over alledaagse gebeurtenissen en stereotypen met een licht ironische ondertoon, geschreven vanuit het perspectief van de aandachtige toeschouwer. Een dagje naar de kapper, een bezoek aan de tandarts, stappen met vrienden naar de gezellige bruine kroeg. Voor iedereen is er iets herkenbaars in te vinden. Dit geldt zeker ook als je student bent, of bent geweest. Dit boek is geschreven in en vanuit een sfeer waarin je je ongetwijfeld thuis zult voelen.

From the book

Het was zaterdagochtend negen uur. Er moest een reden zijn, waarom hij in godsnaam op zaterdagochtend om negen uur uit bed was. Fatsoenlijke mensen staan dan pas rond het middaguur een keer op. Opeens was daar die vreselijke gedachte: hij moest naar de kapper. Meteen was hij weer geïrriteerd, want hij herinnerde zich zijn bezoeken aan de kapper nog maar al te goed. Het was elke keer weer hetzelfde liedje. Het begon al met het maken van een afspraak. Doordeweeks was onmogelijk, vanwege zijn werk. Dus hij kwam al snel uit op de zaterdag. Op de een of andere manier kon hij nooit terecht op zaterdagmiddag. Omdat dan zonodig alle huisvrouwen uit de buurt, die doordeweeks een ontzettend druk programma hebben, een modieus permanent in hun door jaren gepermanente, verrotte haren moeten zetten. Het ziet er al niet uit als ze naar binnen gaan, maar als ze naar buiten komen is de minst grove vergelijking eigenlijk die van een roedel poedels die vechten om het alom bekende bot, waar dit keer geen derde mee aan de haal gaat.

About the author

Reviews

2012-08-07 12:46:43 | By: De Beroemde
Prachtig boek over beroemdheden uit de stad Breda. Pseudoniemen van de sijs, takel en de welbekende tweeling uit Breda.

2012-02-02 16:50:43 | By: Bollo
Mysterieus, ontspannend en vol met religieuze complottheoriën. Een aanrader voor ieder literatuurbeest.Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Ouderwets Hollands Gezeur

Author:

Peter van Nunen

Category:

Stories

Number of pages:

82

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 12,5 x 20 cm

Release date:

08-05-2007

ISBN:

978-90-8834-074-1 / 9789088340741

Price:

€ 14,45

Language

Dutch