Eekhoorntjes op Avontuur

Robert Jan Blom

Category: Children books

€ 21,50
Free shipping
Delivery between five and ten working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Op een dag is het feest in het bos: er zijn drie eekhoorntjes geboren, Snuitje, Beertje en Pluim. Alle dieren willen graag kennis maken met het drietal. Na het grote feest en de lekkere hapjes groeien de eekhoorntjes snel op. Ze maken van alles mee. Elke dag spelen ze maar leren ook dat er soms gevaren zijn. De Oude Uil en Gumpie de hond vertellen daar alles over. De kleintjes komen veel lieve dieren tegen, zoals Sluwtje de Vos en Grommie het wilde zwijn. Maar ook veel lieve mensen, boze mensen en zelfs jagers. Ja, soms zijn er gevaren in het bos, jagers. Ze gaan naar school, leren zwemmen en maken spannende avonturen mee.

From the book

Eerst hoorden Kruimel en Sjaantje licht geroezemoes. Maar steeds harder werd het geluid. Wat hoorden ze...?
Kruimel en Sjaantje keken elkaar met grote ogen aan. “Maar eh, dat is muziek” zei vader Eekhoorn. “Muziek, en het komt hier heen. In onze richting!”
Het wás muziek. Juffrouw Ree had het allemaal prima georganiseerd. Alle dieren hadden keihard gewerkt en nu kwamen zij in een grote stoet naar de hoge boom waar vader Eekhoorn Kruimel, zijn vrouwtje Sjaantje en de drie jonge eekhoorntjes Snuit, Beertje en Pluim woonden.
Gumpie, de stadshond, had wel erg zijn best gedaan. Hij kende nog een kunstje dat hem vroeger in de stad geleerd was. Trots liep hij voorop de lange stoet, op zijn achterpoten! Op zijn buik droeg hij een trommel. Gumpie trommelde dat het een lust was. Met de snuit in de lucht voerde hij de dieren aan, op weg naar de boom. Achter hem liep Sluwtje Vos.
Sluwtje kende dat kunstje van Gumpie niet, maar die ochtend had hij Gumpie gevraagd om het hem te leren na het feest. Dat wilde Gumpie best. Maar vandaag liep Sluwtje nog op vier poten. Nou ja, op drie dan. Want in zijn ene poot hield hij een fluit tegen de snuit en floot mooie tonen, in de maat van Gumpies trommel.

About the author

Journalist/schrijver Robert Jan Blom schreef 140 non-fictieboeken, enkele romans en gedichtenbundels. Vooral is Robert Jan een dierenliefhebber. Eekhoorntjes op Avontuur is zijn eerste kinderboek over lieve dieren in het bos. Robert Jan laat zijn fantasie de vrij loop en vertelt dat dieren, net als mensen, soms gevaren lopen, moeten leren, soms ongehoorzaam zijn en elke dag heel erg nieuwsgierig zijn. Ook in het dagelijks leven houdt Robert Jan zich bezig met dieren en dierenwelzijn, o.a. als gemeenteraadslid met de portefeuille Dierenwelzijn. Robert Jan verzorgt zijn leven lang dieren als honden, cavia’s, hamsters, konijnen en katten. Voor Robert Jan was het schrijven van dit lieve boek een heerlijk dierenavontuur.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Eekhoorntjes op Avontuur

Author:

Robert Jan Blom

Category:

Children books

Number of pages:

64

Illustrated:

Yes

Format/size:

Hardcover 16 x 24 cm

Release date:

20-03-2020

ISBN:

978-94-6403-094-5 / 9789464030945

Price:

€ 21,50

Language

Dutch