Veertig jaar in de ouderenzorg - Korte verhalen geschreven over het werken in verzorgingshuizen

Marga Breedvelt

Category: Biographies

€ 19,50
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Na 40 jaar werkzaam te zijn geweest in de ouderenzorg, heb ik een rugzak vol verhalen en ervaringen opgedaan die ik door dit boek, graag met u wil delen. De belevenissen die ik beschrijf, zijn met humor en soms een traan, geschreven. Altijd oprecht en met respect.

From the book

Echtpaar de Pond, woonde op de eerste verdieping, in een tweepersoons appartement. Omdat meneer in zijn jonge jaren, polio had gehad en daardoor moeilijk kon lopen, droeg hij aangepaste schoenen.

Hij kon nu redelijk lopen, maar wel met extra lange krukken die tot zijn oksels reikten. Mevrouw de Pond, was een lange, statige dame, die goed voor haar man zorgde en alles regelde.

Elke ochtend werd meneer geholpen met het aantrekken van de aangepaste schoenen.

Zo ook op deze vrijdagochtend, toen ik meneer hielp met de schoenen.

Mevrouw vertelde: “Wilt u even opschieten, want wij gaan altijd om 10.00 uur boodschappen doen en dat kost de nodige tijd!”

“Ja, hoor geen probleem, maar hoe gaat u dan naar het winkelcentrum toe,” vroeg ik.

“Met de auto, wij hebben een invalidewagen,” antwoordde mevrouw.

“Dat is fijn voor u, ik ben al klaar, tot ziens,” zei ik en verliet de kamer.

Omdat ik toch wel nieuwsgierig was naar het autootje van het echtpaar, ben ik om 10.00 uur stiekem gaan kijken naar het vertrek van hen.

Er kwam inderdaad, voor de ingang, een kleine, grijze invalidewagen aangereden waarvan een portier openging en mevrouw uitstapte.

Meneer kwam aangelopen, stapte met enige moeite in de wagen waarna mevrouw de lange krukken bovenop het dak legde en vastbond.

Daarna wurmde zij zich naast haar man in de auto, startte deze en reed vol gas weg, zonder te kijken of er ander verkeer aankwam wat zij voorrang moest geven.

About the author

Marga Breedvelt geboren in Boskoop, woont samen met haar echtgenoot in Krimpen aan de Lek in de prachtige Krimpenerwaard en hebben twee volwassen kinderen en één schoonzoon. Het boek ‘40 jaar in de ouderenzorg’ is haar debuut en bevat een keur aan verhalen uit haar werkzame leven als verzorgende en later als activiteitenbegeleidster in diverse zorginstellingen. Haar droom om veel van haar mooie-, ontroerende- en waardevolle ervaringen met anderen te delen, gaat met ‘40 jaar in de ouderenzorg’ in vervulling.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Veertig jaar in de ouderenzorg - Korte verhalen geschreven over het werken in verzorgingshuizen

Author:

Marga Breedvelt

Category:

Biographies

Number of pages:

150

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback A5

Release date:

08-05-2020

ISBN:

978-94-640-3236-9 / 9789464032369

Price:

€ 19,50

Language

Dutch