Cover voorkant
Op weg naar het vrederijk - christelijke en joodse geschiedenis lopen door elkaar heen
Op weg naar het vrederijk - christelijke en joodse geschiedenis lopen door elkaar heen

Op weg naar het vrederijk - christelijke en joodse geschiedenis lopen door elkaar heen

Frederik Putman Cramer

Category: Religion

€ 20,50

Free shipping

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Wist u dat christenen en joden een geschiedenis hebben met veel raakvlakken...? En dat ze in de toekomstige tijd weer naar elkaar toe zullen kruipen...?
Vandaag de dag zijn we verdeeld over wie de messias is.
In dit boek kiezen we voor de verlosser die alle overige verlossers overbodig maakt. Hij was er, Hij is er, en Hij komt terug. De Bijbel herhaalt het keer op keer: een groot koning zal Hij zijn. Enkele steekwoorden zijn verder: Abraham, Mozes, jisjoev, de strijd van Gog en Magog, opname, Grote Verdrukking, slag bij Armageddon, wederkomst, vrederijk, de nieuwe hemel en de nieuwe aarde. Hoe weet je of je bij de gelukzaligen hoort...? Lees dit boek.

From the book

'De aarde is gereinigd en vernieuwd, zoals 2 Petrus 3 : 10 - 13 ons leert. De oude aarde is overleden en wordt door Gods toedoen wedergeboren, net als ons menselijk hart dat is. Gifstoffen, zware metalen, radioactieve straling, een verpest milieu, het is allemaal verleden tijd. De lucht is schoon en helder, het water parelfris, en een zonnesteek kun je er niet meer krijgen, want zon en maan zijn er niet meer. Ja, misschien zijn ze er nog wel, maar de hemel is een soort vierde dimensie, waar Gods luister en het licht van het lam ons zullen beschijnen. Zon en maan zijn simpelweg niet meer nodig, ze zijn verwijderd, of schijnen alleen nog elders.
Over de helige stad gesproken die vanuit de hemel neerdaalt, die is tweeduizend stadiën, zowel lang, breed als hoog (Opb 21 : 16) Die afstand komt overeen met ongeveer 2200 kilometer, wat vergelijkbaar is met een groot stuk van Europa. De stad is vierkant in het grondvlak, maar rijst ook 2200 kilometer de hoogte in..! Sommigen zeggen dat de vorm een kubus is, anderen hebben het over een piramide. Er is in ieder geval ruimte genoeg voor vele miljarden zielen. We zullen dan rondwandelen in een opstandingslichaam, een verheerlijkt lichaam dat geen zwaktes meer vertoont en oneindig lang mee kan. De kleren zullen schitterend zijn. Van de een is de glans wat helderder en stralender dan van de ander. De een heeft JEZUS op aarde nu eenmaal wat nauwer gevolgd en heeft meer in het licht gewandeld dan de ander. Daar heeft het mee te maken.'

About the author

Erik Putman Cramer (1952) heeft een dubbele naam en misschien wel dubbele kennis. Hij doorliep de bijbelschool, was vertaler van onder andere een John Wimber boek, pionierde in Almere en was redacteur van Parakleet, het vroegere pinkster-theologisch tijdschrift. Hij gelooft met heel zijn hart in de opname en een duizendjarig vrederijk, zoals de Bijbel dat leert. Ook waarschuwt hij een afdwalende mensheid voor de straf die ongeloof en afval met zich meebrengt.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Op weg naar het vrederijk - christelijke en joodse geschiedenis lopen door elkaar heen

Author:

Frederik Putman Cramer

Category:

Religion

Number of pages:

152

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback A5

Release date:

13-11-2020

ISBN:

978-94-640-3725-8 / 9789464037258

Price:

€ 20,50

Language

Dutch