Afrikaanse Babynamen en Etiquette bij Zwangerschap en Geboorte

Sherwood Feliksdal

Category: Miscellaneous

€ 19,50
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Binnen de Afrikaanse gemeenschap(pen) wordt de naam van een kind met grote zorg gekozen, omdat de Afrikaanse mens ervan overtuigd is dat de naam van een individu zijn of haar leven beïnvloedt. Namen werken door als affirmaties. Om die reden is het idee voor Afrikaanse Babynamen en Etiquette bij Zwangerschap en Geboorte ontstaan. In dit boek vinden aanstaande ouders een bron waaruit geput kan worden bij de zoektocht naar een passende naam voor hun kind. De lezer kan tevens een indruk opdoen van de verschillende tradities en gebruiken met betrekking tot zwangerschap en geboorte binnen de verschillende Afrikaanse gemeenschappen ter wereld.

From the book

Het doel van dit boek is om de lezer inzicht te geven in de gebruiken rond zwangerschap, geboorte en naamgeving op het Afrikaanse continent en in de diaspora. De Afrikaanse mens is ervan overtuigd dat de naam van een individu zijn of haar leven beïnvloedt. Woorden nemen vormen aan en werken als affirmaties door in een persoons bestaan. Het is om die reden dat de keuze voor een naam met grote zorgvuldigheid gepaard gaat.

In West-Afrika is het een traditie om kinderen een dagnaam (dadin) oftewel een zielennaam (Akradin) te geven. Deze zielennaam correspondeert met de dag van geboorte, de planeten en veel specifieker met de karaktereigenschappen van een persoon die zowel een vrouwelijk als een mannelijk deel vertegenwoordigen.

About the author

Sherwood Feliksdal (1985) is juridisch dienstverlener en creatief duizendpoot van beroep. In haar schrijfwerken neemt conservering van cultuuruitingen een centrale plaats in.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Afrikaanse Babynamen en Etiquette bij Zwangerschap en Geboorte

Author:

Sherwood Feliksdal

Category:

Miscellaneous

Number of pages:

138

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback A5

Release date:

27-03-2020

ISBN:

978-94-640-3111-9 / 9789464031119

Price:

€ 19,50

Language

Dutch