Als ik help - Vermomd als jongen om je beste vriendin te helpen

Cheyenne Winands

Category: Youth books
  • (1)

€ 19,50
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Katrina vraagt haar beste vriendin Grace om zich te verkleden als jongen. Zo proberen ze erachter te komen of de jongen waar Katrina verliefd op is, ook verliefd is op haar. Wanneer Grace zich vermomt als Chris en vrienden met hem probeert te worden, komt ze later tegenover een groot dilemma te staan... De jongen waar Katrina smoorverliefd op is, is ook wel heel erg leuk!
Grace wil al haar vrienden kosten wat het kost helpen! Helaas komt ze daardoor zelf ook vaak in de problemen.
Een aangrijpend verhaal over liefde, vriendschap, pesten, zelfbeschadiging, mishandeling en nog veel meer.

From the book

'Opstaan Grace! Het is al half zeven!’ schreeuwt Katrina en ze trekt de dekens van het bed af.
‘Half zeven?’ gaapt Grace met haar ogen half open. ‘Het is vakantie hoor!’
Katrina pakt een slof van de vloer en gooit die tegen de schouder van Grace.
‘Au! Oké, oké ik kom al... Welk normaal mens staat er nou op om half zeven?’
Langzaam komt ze overeind en zet één voor één haar voeten op de grond. Ze doet haar sloffen aan en staart voor zich uit. Het is nu vijf maanden geleden sinds haar ouders zijn omgekomen bij een auto-ongeluk. Het doet haar nog zoveel pijn als ze eraan terugdenkt. Ze had altijd een hele goede band met hen; ze deden veel leuke dingen samen. Met haar moeder ging ze iedere zaterdag shoppen of ze namen een kopje thee gezellig op een terras. Grace vroeg haar moeder dan om advies over van alles: jongens, school, vriendschap. Als ze een fout had gemaakt, probeerde haar moeder er altijd voor haar te zijn, haar te steunen, een oplossing te zoeken en ze werd nooit boos.
Met haar vader ging ze elke zondag vissen. Daar had ze altijd de leukste gesprekken met hem. Ook al hadden ze niet veel gemeen, ze vonden altijd wel iets om over te praten, maar de stiltes tijdens het vissen voelden voor Grace altijd heel vertrouwd. Haar ouders moesten beiden door de week werken, dus ze zorgden ervoor dat ze het weekend altijd voor haar vrijmaakten.
De afgelopen vijf maanden waren de moeilijkste van haar leven, en ze denkt dat het er niet makkelijker op wordt. Iedereen vertelt haar dat ze het beste afleiding kan zoeken. Toen ze hoorde dat haar ouders dood waren, ging ze niet meer naar school. Ze probeerde het wel, maar het lukte haar niet om haar gedachten erbij te houden.
Nu woont Grace bij haar beste vriendin Katrina, een meisje met lang krullend geblondeerd haar en een zongebruinde teint. Daar was Grace altijd jaloers op. Zelf is ze spierwit en als ze ook maar een stap in de zon zet, is ze meteen verbrand. Katrina’s ogen zijn bruin en op mascara na draagt ze geen make-up. Verder draagt ze gescheurde boyfriend jeans, waarvan ze de onderkant naar boven heeft gerold, een wit T-shirt en zwarte sneakers. De kledingstijl van Grace is totaal tegenover-gesteld. Jurkjes met bloemenprint, rokken en schoenen met hak draagt zij het liefst. Nadat ze een hele dag op hakken gelopen heeft, doen haar voeten dan ook behoorlijk pijn, maar dat heeft ze er wel voor over. Grace kijkt naar buiten. Ze wonen in een niet al te groot huis, maar het land eromheen is gigantisch. Als je naar buiten kijkt, zie je gras, bomen, bloemen en soms rennen er zelfs wilde dieren voorbij. Zelf hebben ze ook dieren, waaronder drie konijnen, twaalf kippen en een grote lieve herdershond die Spetter heet. Grace slaapt op de zolderkamer die uitloopt in een lage punt. Daardoor is de kamer niet heel groot. De helft van haar spullen heeft ze moeten verkopen, omdat die niet in de kamer paste. Zoals haar make-up tafel en haar tweepersoonsbed.

About the author

Cheyenne wist als jong meisje al vrij snel dat ze schrijfster wilde worden. Deze droom leek minder haalbaar wanneer ze in groep 4 erachter kwamen dat ze dyslexie heeft. “Je kan geen schrijfster worden met dyslexie”, werd haar wel eens verteld. Dat hield haar echter niet tegen om hard voor haar doel te werken en haar droom niet op te geven.
Graag schrijft ze boeken waarvan ze denkt dat jongeren deze graag willen lezen en zich in kunnen identificeren. Door haar depressie en moeilijke persoonlijke ervaringen te verwerken in haar verhalen, probeert ze lezers dicht bij zich te houden en een gevoel van “niet alleen zijn” te creëren.
Cheyenne wil jonge lezers meegeven dat je met doorzetten en hoop jouw dromen werkelijkheid kan maken. En ook dat lezen belangrijk is en je daar later veel profijt van zult hebben!

Reviews

2020-08-13 13:36:30 | By: Thom | Rating:
Hartstikke leuk boek! Zeer pakkende verhaallijn, waardoor je het liefst het boek in 1x uitleest. Als je een liefhebber bent van Carry Slee boeken als ‘razend’, past dit boek precies in je straatje. Absoluut een aanrader en het boek SCHREEUWT OM EEN VERVOLG!!Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Als ik help - Vermomd als jongen om je beste vriendin te helpen

Author:

Cheyenne Winands

Category:

Youth books

Number of pages:

160

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

10-04-2020

ISBN:

978-94-640-3185-0 / 9789464031850

Price:

€ 19,50

Language

Dutch

Rating:

  • (1)