Deus Vult - Ontrukt door de Dood

Christian Meadow

Category: Novels
  • (11)

€ 22,50
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Hoop, vertwijfeling, verraad en passie in de middeleeuwen.
1085, de intriges, het verraad en de bekrompenheid van een leven in dienst van God nopen Alston er toe om de priorij te verlaten. Inmiddels probeert hij zich te handhaven in een wereld die geleid wordt door meedogenloze krijgsheren. De tocht naar de zuiderse schoonheid ‘Anzii’ brengt hem tot in het koninkrijk Léon, aldaar wordt hij tegen wil en dank meegezogen in een bittere strijd tussen de christenen en de moren op het Iberische schiereiland. Ontrukt door de Dood is het tweede aangrijpende deel van de serie Deus Vult.
Het hoofdpersonage probeert steeds weer om in eer en geweten de correcte beslissingen te nemen, maar vaker dan hem lief is, dient hij te vechten om te overleven.

From the book

Er was één enkel feit waardoor ik geschokt was en dat maar niet te rijmen viel met mijn normen en waarden. Op het meest zuidelijke plein van de medina, nog geen steenworp verwijderd van de stadsmuren, bevond zich de slavenmarkt. Ik verkondig u dit zonder blijdschap, maar voor mijn nieuwe vrienden was dit de normaalste zaak van de wereld. Hun dienaren en knechten waren zonder uitzondering slaven. Ik heb al walgend de openbare verkoop van deze mensen meegemaakt. Geketend als vee stonden ze op een podium te wachten op hun nieuwe eigenaars. Dit waren volgens Jabal, slaven door geboorte, overwonnen strijders of geroofde mensen. Deze personen beschikten niet meer over hun eigen leven en moesten hun eigenaars in alles wat deze bevalen, gehoorzamen. Het merendeel van de tentoongestelde slaven waren volledig zwarte mannen, vrouwen of kinderen. Maar ik zag ook, en ik zweer dat het waar is, jonge blanke vrouwen met blond, bruin of rood haar. Ze werden naakt opgevoerd en voor veel geld verkocht. Ik had nog steeds de bescheiden beurs van Duarte in mijn bezit en heb steeds weer getracht om tenminste één van die meisjes vrij te kopen, tot mijn grote spijt was elke poging vergeefse moeite. Ik probeerde Jabal te overhalen mee te bieden, maar dat weigerde hij. Ondanks het feit dat hij me verklaarde dat dit nu éénmaal bij de geplogenheden van zijn volk behoorde, wilde ik er niets van weten. Hij wilde me zelfs wijsmaken dat ook de christenen slaven hielden. Ik had bij ons in Vlaanderen alleszins nog geen enkele slaaf gezien, zei ik hem en verliet kwaad en ontgoocheld de medina. Na dat wansmakelijke schouwspel vermeed ik twee dagen lang zijn gezelschap.

About the author

Christian Meadow is een debuterende Belgische schrijver. Hij groeide grotendeels op in Duitsland, waar hij tevens een belangrijk deel van zijn professioneel leven doorbracht. Hij werkt momenteel in Antwerpen als leidinggevend ambtenaar en woont in Limburg. De trilogie ‘Deus Vult’ is zijn eerste werk: na lang aarzelen en een jaar opzoekingswerk heeft hij zich uiteindelijk overgegeven aan zijn nieuwe passie: schrijven.

Reviews

2020-10-11 21:29:47 | By: Katrien Maeyninckx | Rating:
Het tweede deel is zowaar nog beter dan het eerste. Samen met het hoofdpersonage kijk je uit naar de uitwerking van de beslissingen die hij in zijn leven neemt. Alston schrijft zijn eigen levensverhaal en de manier waarop is bewonderingswaardig. Het verhaal is niet enkel vlot en met kennis geschreven, het is spannend op elke bladzijde en met momenten vrolijk maar soms ook diep ontroerend. Ik ben fan van Alston en dus ook van de schrijver!

2020-09-13 12:39:06 | By: Lvd | Rating:
Ik heb het tweede deel praktisch aansluitend aan deel 1 gelezen. Ondanks het feit dat de verrassing van het eerste deel weg was, bleek ook dit verhaal meer dan de moeite waard om tot in de vroege uurtjes verder te lezen. Het blijft een spannend avontuur, waarbij de auteur mij meer dan één keer op het verkeerde been heeft gezet. Laat het laatste deel maar komen en een dikke pluim voor de schrijver.

2020-08-24 08:38:06 | By: Christian | Rating:
Super vervolg op het eerste deel. Het verhaal leest vlot en het is spannend geschreven zodat je niet anders kan dan verder lezen. Ben in afwachting van het derde deel om te weten hoe dit verhaal verder zal lopen.

2020-08-19 16:50:18 | By: Mark | Rating:
Na deel 1 direct aan dit boek begonnen. Dit boek is nog beter dan het eerste. Leest gemakkelijk, laat je mee leven in het verhaal. Het einde laat je uitkijken naar het volgende deel. Een aanrader en een pluim voor een beginnend schrijver.

2020-07-30 09:38:29 | By: Patsy | Rating:
Zeer geslaagd boek op vervolg deel 1. Een vleugje romantiek - avontuur en zelfs hier en daar wat humor, de schrijver is heel goed bezig. Wachten op het laatste deel zal moeilijk worden. Doe zo verder!

2020-07-25 17:00:48 | By: Werner | Rating:
Zowel personage als schrijver komen op dreef. Ik voel de evolutie in beiden. ik kijk dan ook reikhalzend uit naar deel 3.

2020-07-06 18:04:21 | By: Guy | Rating:
Een vloeiend en geslaagd vervolg op deel 1.Een waar genoegen om verder te lezen, vloeiend geschreven, met de nodige kennis van de periode waarin het verhaal zich afspeelt. Een pluim voor de schrijver. Kijk vol verwachting uit naar het laatste boek. Een aanrader.

2020-06-23 09:55:01 | By: Erik | Rating:
Mooie opvolger van deel 1! Je moet wel even wennen aan het Vlaamse-Nederlands maar dat maakt het boek niet minder waard om te lezen! Hoeveel tegenslag kan een jonge man hebben voordat het lijntje breekt. Ik wacht in ieder geval met spanning op het laatste deel!

2020-06-21 13:11:42 | By: Ronny | Rating:
Een meer dan waardige opvolger van deel 1. Het tweede deel van deze trilogie nodigt uit om met spanning te wachten op deel 3.

2020-06-08 15:31:21 | By: Karin | Rating:
Ik heb lang uitgekeken naar deel 2. Eindelijk kon ik eraan beginnen. Zoals deel 1 heb ik deel 2 ook zonder veel stoppen uitgelezen. Het was ook weeral spannend en ook romantisch waar ik me niet aan verwacht had. Ook toch nog soms een krop in de keel. De schrijver heeft me ten zeerste kunnen verbazen. Wat een schrijftalent! Ik kan het boek aan iedereen aanraden. Kijk al uit naar deel 3.

2020-06-06 17:36:38 | By: Heike | Rating:
Dit boek is een zeer geslaagd vervolg op deel 1. Het eerste deel was al heel leuk om te lezen en wat ik niet verwacht had is toch gebeurd. Met Deus Vult - Ontrukt door de dood heeft de schrijver zichzelf overtroffen. Doordat het hoofdpersonage nu volwassen is worden de verhaallijnen nog spannender en spat de romantiek van de bladzijden. Ik kan niet wachten op het laatste deel.Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Deus Vult - Ontrukt door de Dood

Author:

Christian Meadow

Category:

Novels

Number of pages:

290

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

22-05-2020

ISBN:

978-94-640-3252-9 / 9789464032529

Price:

€ 22,50

Language

Dutch

Rating:

  • (11)