Deus Vult - Ontrukt door de Dood

Christian Meadow

Category: Novels

€ 22,50
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Hoop, vertwijfeling, verraad en passie in de middeleeuwen.
1085, de intriges, het verraad en de bekrompenheid van een leven in dienst van God nopen Alston er toe om de priorij te verlaten. Inmiddels probeert hij zich te handhaven in een wereld die geleid wordt door meedogenloze krijgsheren. De tocht naar de zuiderse schoonheid ‘Anzii’ brengt hem tot in het koninkrijk Léon, aldaar wordt hij tegen wil en dank meegezogen in een bittere strijd tussen de christenen en de moren op het Iberische schiereiland. Ontrukt door de Dood is het tweede aangrijpende deel van de serie Deus Vult.
Het hoofdpersonage probeert steeds weer om in eer en geweten de correcte beslissingen te nemen, maar vaker dan hem lief is, dient hij te vechten om te overleven.

From the book

Er was één enkel feit waardoor ik geschokt was en dat maar niet te rijmen viel met mijn normen en waarden. Op het meest zuidelijke plein van de medina, nog geen steenworp verwijderd van de stadsmuren, bevond zich de slavenmarkt. Ik verkondig u dit zonder blijdschap, maar voor mijn nieuwe vrienden was dit de normaalste zaak van de wereld. Hun dienaren en knechten waren zonder uitzondering slaven. Ik heb al walgend de openbare verkoop van deze mensen meegemaakt. Geketend als vee stonden ze op een podium te wachten op hun nieuwe eigenaars. Dit waren volgens Jabal, slaven door geboorte, overwonnen strijders of geroofde mensen. Deze personen beschikten niet meer over hun eigen leven en moesten hun eigenaars in alles wat deze bevalen, gehoorzamen. Het merendeel van de tentoongestelde slaven waren volledig zwarte mannen, vrouwen of kinderen. Maar ik zag ook, en ik zweer dat het waar is, jonge blanke vrouwen met blond, bruin of rood haar. Ze werden naakt opgevoerd en voor veel geld verkocht. Ik had nog steeds de bescheiden beurs van Duarte in mijn bezit en heb steeds weer getracht om tenminste één van die meisjes vrij te kopen, tot mijn grote spijt was elke poging vergeefse moeite. Ik probeerde Jabal te overhalen mee te bieden, maar dat weigerde hij. Ondanks het feit dat hij me verklaarde dat dit nu éénmaal bij de geplogenheden van zijn volk behoorde, wilde ik er niets van weten. Hij wilde me zelfs wijsmaken dat ook de christenen slaven hielden. Ik had bij ons in Vlaanderen alleszins nog geen enkele slaaf gezien, zei ik hem en verliet kwaad en ontgoocheld de medina. Na dat wansmakelijke schouwspel vermeed ik twee dagen lang zijn gezelschap.

About the author

Christian Meadow is een debuterende Belgische schrijver. Hij groeide grotendeels op in Duitsland, waar hij tevens een belangrijk deel van zijn professioneel leven doorbracht. Hij werkt momenteel in Antwerpen als leidinggevend ambtenaar en woont in Limburg. De trilogie ‘Deus Vult’ is zijn eerste werk: na lang aarzelen en een jaar opzoekingswerk heeft hij zich uiteindelijk overgegeven aan zijn nieuwe passie: schrijven.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Deus Vult - Ontrukt door de Dood

Author:

Christian Meadow

Category:

Novels

Number of pages:

290

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

22-05-2020

ISBN:

978-94-6403-252-9 / 9789464032529

Price:

€ 22,50

Language

Dutch