Lena en het goud

Erik Helderweert

Category: Children books
  • (1)

€ 23,99
Free shipping
Delivery between five and ten working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Wanneer Lena op een avond in haar schommelstoel geniet van de ondergaande zon, ziet ze in de verte een stoet van ridders, volgestouwde karren en talrijke dieren aankomen. De afgezant van de koning is de weg kwijt en belooft Lena rijkelijk te belonen als ze hen de weg naar het kasteel kan wijzen. Natuurlijk helpt ze hen! Ze brengt hen tot bij de koning en krijgt er een grote zak met gouden munten voor in de plaats. De zak is zo zwaar dat haar paard het maar amper kan dragen.
Dit is nog maar het begin van een spannend avontuur waarin niet alleen het goud centraal staat.

From the book

About the author

Erik Helderweert (1987) presenteerde in 2014 het lenteconcert van de lokale fanfare. Voor die presentatie bedacht hij het verhaal over Lena en het goud. Elk stuk verhaal was gelinkt aan de muziekstukken en de emotie die ze oproepen. De hoofdrol in dit verhaal wordt door Lena vertolkt, zijn petekind die dat jaar geboren werd. Erik gaf het personage Lena heel wat eigenschappen mee waarvan hij hoopt dat zijn petekind die later ook ontwikkelt. Aangezien hij voelde dat er meer in het verhaal zat dan een presentatie, werkte hij het samen met Lise en Wim uit tot een heus boek.

Reviews

2021-07-15 11:32:12 | By: Els | Rating:
Een spannend, ontroerend en grappig verhaal geïllustreerd met de mooiste tekeningen die ook een prominente plaats verdienen én krijgen in het boek. De illustraties zijn echt een verrijking voor het verhaal en dragen bij tot de kwaliteit van het verhaal. Heerlijk wegdromen in een sprookje is echt niet enkel voor kinderen.
Het verhaal zelf is mooi opgebouwd en ondanks dat het best wel wat pagina's zijn, het is niet te moeilijk om zelf te lezen voor jonge lezers of om voorgelezen te worden doordat het net zo zorgvuldig is opgebouwd.
De afwisseling van hoeveelheid tekst per pagina vind ik persoonlijk erg leuk en houdt het boeiend. Soms moet je wat meer lezen en krijg je de pagina erna een prachtige illustratie met erg weinig tekst.
Echt een aanrader!Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Lena en het goud

Author:

Erik Helderweert

Category:

Children books

Number of pages:

66

Illustrated:

Yes

Format/size:

Hardcover A4

Release date:

10-06-2021

ISBN:

978-94-643-1386-4 / 9789464313864

Price:

€ 23,99

Language

Dutch

Rating:

  • (1)