Pleuntje - Hoe een elfje zelfvertrouwen vindt

Ingrid Rossen en Heidi Hillebrand

Category: Children books
  • (4)

€ 20,99
Free shipping
Delivery between five and ten working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Pleuntje is een vrolijk elfje. Samen met haar drie beste dierenvriendjes kan ze de hele wereld aan. Toch begrijpt Pleuntje de elfjes om haar heen niet altijd.

Waarom mag ze niet meespelen? Waarom wordt ze weleens uitgelachen? Als Pleuntje verdrietig wegvliegt, gebeurt er iets waardoor ze zich heel bijzonder gaat voelen.

Pleuntje is een verhaal over een zoektocht naar zelfvertrouwen. Op een toegankelijke en sprookjesachtige manier komen er wijze levenslessen voorbij over hoe kinderen in zichzelf mogen geloven.

Het boek nodigt volwassenen uit om met kinderen in gesprek te gaan over wat voor hen belangrijk is.

From the book

Pleuntje vliegt naar haar lievelingsplek in het bos.
De uitkijkheuvel.
Dat is een heuvel aan de rand van het bos.
Vanaf daar kan je heel ver weg kijken, helemaal tot aan de blauwe bergen.
Verdrietig gaat ze zitten, de tranen stromen over haar wangen.
Wat een rotdag...

Opeens ziet ze mooi en helder licht.
Wat is dat?
Zoiets heeft Pleuntje nog nooit gezien.
Voorzichtig staat ze op en loopt naar het licht toe.
Als Pleuntje vlakbij is, verstopt ze zich achter een boom en kijkt voorzichtig waar dat mooie licht vandaan komt.

About the authors

Ingrid Rossen (1970) is van huis uit docente Nederlands en gezins- en kindercoach. Ze heeft haar eigen praktijk BeLief Coaching in Drunen. In haar jeugd vertelde haar moeder op zondagochtend in bed zelfbedachte verhaaltjes over kaboutertjes en elfjes. Die momenten zijn haar altijd bijgebleven. Toen Ingrid zelf moeder werd van haar zoon heeft ze hem op verschillende manieren in contact gebracht met verhalen over sprookjesfiguren. Ze wou de magie van deze verhalen aan hem doorgeven. Een sprookje heeft altijd een mooie boodschap in zich. Deze verhalen zijn voor Ingrid nog steeds een bron van inspiratie. Pleuntje is haar eerste eigen sprookje met een helende boodschap en wijze lessen. Hiermee komt voor haar een droom uit. Haar hoop is dat kinderen een mooi moment beleven met het lezen van Pleuntje en er ook nog iets van opsteken. Wil je meer weten over de praktijk BeLief Coaching van Ingrid? Kijk dan op http://www.beliefcoaching.nl/

Heidi Hillebrand (1978, ‘s-Hertogenbosch) was als klein meisje al dol op tekenen en lezen. Ze heeft altijd een speciale band gehad met dieren, net als Pleuntje het elfje. Ze woont nu met haar man, kinderen en dieren in Zuid-Limburg. Haar kinderen inspireerden haar om iets met haar tekeningen te doen. Ze tekent onder andere geboorte Kolams, illustreert wenskaarten en geeft vanuit holistische mensvisie tekenles aan kinderen en volwassenen.
Pleuntje is het eerste verhaal dat Heidi illustreert.

Wil je meer van het werk van Heidi zien? Kijk dan op www.instagram.com/beleefjetekening , www.instagram.com/heidihillebrand.postcards en www.facebook.com/heidihillebrandkrachtinkleur .

Reviews

2021-01-30 19:52:19 | By: Mary | Rating:
In korte zinnen met prachtige illustraties geeft dit sprookje over het elfje Pleuntje het duwtje dat kinderen soms nodig hebben. Zodat ze durven en mogen vertellen aan de juf, de ouder(s)...wat er dwars zit. Wat maakt dat je je onzeker voelt en wat je fijn zou vinden? En Pleuntje durft en neemt die stap waardoor niet alleen Pleuntje maar ook anderen gaan sprankelen. Een boekje voor klein en groot met een mooi en onverwachts (open) slot.

2020-07-07 15:28:25 | By: Floor Geenen | Rating:
Pleuntje is zeker een inspirerend en vriendelijk boekje om kinderen te helpen bij zichzelf te blijven. Op warme wijze kan zo een vorm van zelfvertrouwen ontstaan - een aanrader dus.....

2020-07-07 20:06:37 | By: Jee | Rating:
Wat een lief, wijs boekje. En wat een goed idee om de vragen eraan toe te voegen. Complimenten.

2020-07-07 21:44:22 | By: Claudia Barto | Rating:
Wat een prachtig boek. Mooie tekeningen met mooie felle kleuren die mooi passen bij het verhaal. Pleuntje vertelt een mooi en herkenbaar verhaal en vooral de vragen en opdrachten aan het einde voelen als een extra cadeautje. Ik vind het een aanrader voor jonge kinderen.Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Pleuntje - Hoe een elfje zelfvertrouwen vindt

Authors:

Ingrid Rossen en Heidi Hillebrand

Category:

Children books

Number of pages:

42

Illustrated:

Yes

Format/size:

Hardcover 20 x 20 cm

Release date:

26-06-2020

ISBN:

978-94-640-3347-2 / 9789464033472

Price:

€ 20,99

Language

Dutch

Rating:

  • (4)