Cover voorkant
Genade Water
 - De doopbelofte voor klein en groot
Genade Water
 - De doopbelofte voor klein en groot

Genade Water
 - De doopbelofte voor klein en groot

Martijn Emmerzaal

Category: Religion

€ 20,99

Free shipping

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Genade Water is een persoonlijke zoektocht naar de christelijke doop. Een zoektocht die je meeneemt in een reis door de Bijbel heen en daarbuiten. Hoe heeft God het teken van de doop vormgegeven en hoe maakt Hij zich daarin bekend? Welke troost mogen wij putten uit dit genadige doopwater? Martijn Emmerzaal neemt je mee in zijn reis en probeert aan te tonen dat God altijd op dezelfde manier werkt als het om Zijn beloften gaat. Met een sympathieke en heldere schrijfstijl daagt hij je uit om over het onderwerp doop na te denken. Niet om twee groepen tegenover elkaar te plaatsen maar om de onpeilbare genade van God wijd te verspreiden.

Dit boek is verschenen onder het samenwerkingsimprint bc∙bs 
van Boekencentrum Uitgevers en uitgeverij Boekscout.From the book

Dat de lijn van een volk of een gezin ook in het Nieuwe Testament wordt doorgetrokken zien we heel treffend in de brief aan de Efeziers. Paulus beschrijft daar zeer doeltreffend wat onze positie ten overstaan van de besneden mens was. Wij (de onbesneden heidenen) hadden geen deel aan het burgerschap van Israël en zijn niet betrokken geweest bij de verbondssluitingen en de beloften die daarbij hoorden omdat wij niet verbonden waren met Christus. Maar door het bloed van Jezus Christus zijn die twee werelden, namelijk het volk Israël en de heidenvolken, één geworden. Vanaf vers 19 verwoordt Paulus het als volgt:

“Zo bent u dus geen vreemdelingen of gasten meer, maar burgers, net als de heiligen, en huisgenoten van God, gebouwd op het fundament van de apostelen en profeten, met Christus Jezus zelf als de hoeksteen.”

Door het geloof in Christus mogen we nu bij het volk van God horen, ja zelfs bij Zijn gezin. In het Grieks wordt er zelfs het woord ‘oikeioi’ gebruikt wat je kunt vertalen in ‘huishouden’. En niet zomaar een huishouden, maar een huishouden dat een direct verband heeft met een gezinshuishouding. Het komt namelijk van het woord ‘oikos’ wat gebruikt wordt om een familieband aan te duiden (zie kopje Lydia en de bewaarder van Paulus en Silas). De vergelijking wordt dus gemaakt met een echt gezin waar ieder zo zijn plek heeft en waar iedereen mee mag helpen om het draaiende te houden. Sterker nog, door het geloof ontvangen wij nu dezelfde rechten als de Joodse christenen. In alles proef je de verbondenheid. Door Christus vormen we nu samen één lichaam en zijn we elkaars broers en zussen. Wij worden allemaal door de Geest in Gods huis ingevoegd. Jong en oud.

About the author

Martijn Johannes Emmerzaal (1986) woont met zijn vrouw en twee kinderen in Eindhoven. In zijn kinderjaren schreef hij zijn eerste ‘boekje’ en om nu, zoveel jaren later, daadwerkelijk een boek uit te brengen maakt het voor hem bijzonder. Om via een boek het geloof met anderen te kunnen delen, voelt voor Martijn als een warme deken. Wat hem betreft is dit het begin voor meer leesvoer in de toekomst.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Genade Water
 - De doopbelofte voor klein en groot

Author:

Martijn Emmerzaal

Category:

Religion

Number of pages:

172

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

22-05-2020

ISBN:

978-94-640-3253-6 / 9789464032536

Price:

€ 20,99

Language

Dutch