In dubio

Ruud Galle

Category: Novels

€ 19,99
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Een explosieve roman over de sterkste menselijke emotie, haat. Geen ogen zien scherper dan de ogen van de haat. Keira Huizinga is een bekend strafpleitster, gespecialiseerd in terrorisme. Haar cliënt Ludo van Dale zit in de gevangenis te Vught omdat hij probeerde zijn dochter te beschermen tegen een tbs’er met proefverlof. Voor hem lijkt alles verloren. De bijzondere relatie die groeit tussen hem en zijn advocate geeft weer hoop. Keira maakt van de zaak een politiek proces. Ludo is geen crimineel maar een held die het slachtoffer werd van het broddelwerk van de politie en de verdorven cultuur bij de Nederlandse Justitie. Zij waarschuwt hem voor een medegevangene, de Syriëganger Faraj Younes. Tevergeefs. In dubio is een roman over morele dilemma’s en de menselijke natuur. Hoe ga je om met cultuurverschillen, agressie, haat, noodlot? De verschillende verhaallijnen komen samen in een onthutsend slot.

From the book

“Nee, zo is het. Ook ik ben atheïst. Ik gun mensen hun geloof, de vlucht voor de realiteit, maar ik gruw van die gelovigen die op basis van slechts dat geloof hun gelijk proberen te halen. Een ander lastigvallen met je geloof heeft toch iets hovaardigs, maar dat telt dan plotseling niet meer. Neem de orthodoxe protestanten in Nederland. Zij, dat wil zeggen: hun haatdominees, zoeken de publiciteit door homoseksualiteit af te keuren, in hun ogen onrein en zondig, terwijl zij weten dat je niet mag discrimineren op seksuele geaardheid. De wet verbiedt dat.”
Keira liet een spottende lachje zien.
“Maar ja, deze gelovigen zwelgen in hun gelijk, begrijpelijk in zoverre dat zij toch ook ergens van willen genieten. Zij veroordelen andersdenkenden, dat doen ze graag, een calvinistisch genoegen. Het is, laten we het zo maar zien, hun zelfbevrediging.”

About the author

Ruud Galle is schrijver en jurist. Hij schreef eerder de roman ‘De Tafel van Bader’ (2012) en de verhalenbundel ‘Bij de zee’ (2018).

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

In dubio

Author:

Ruud Galle

Category:

Novels

Number of pages:

182

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

15-05-2020

ISBN:

978-94-640-3226-0 / 9789464032260

Price:

€ 19,99

Language

Dutch