Panorama Dorana

Lianne van Wanrooij

Category: Youth books
  • (3)

€ 18,50
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Sofie is een gewoon meisje met een perfect leven, maar uit het niets begint ze rare dromen te krijgen, over een circus in een wonderwereld. Ze ziet dat dingen in haar wereld magisch beginnen te worden, net als in haar dromen. Op een avond wordt ze meegenomen naar de wondere wereld en ziet ze dat het Circus hulp nodig heeft. Sofie is de enige die dit kan, het meisje van de voorspelling, zeggen ze. Is Sofie echt dat meisje?

From the book

Er wordt gefluisterd dat elke nieuwe leider van De Zwarten besmet wordt met de ziekte die de eerste vriend kreeg. Lang heersten ze over dit land. Niemand durfde iets te doen omdat ze zo gevaarlijk en sterk waren door een flesje met magisch krachtpoeder; de machtigste magie die dit land ooit gekend heeft. Het werd gemaakt door de eerste vriend om de keizer van dit land te worden. Een magie die over iedereen kan heersen. Als je het spul uitblaast in de wind, zal iedereen je gehoorzamen.

Wij vonden dat dit zo niet langer kon, heel ons land werd vernield door dat kleine flesje. Ook vindt ons land dat een eigen vrije geest heeft, dat het geen leider moet hebben. Dus hebben we gewacht tot het nacht was en sloegen we toe. We stalen het flesje en hebben het goed bewaard. Ons plan is om het kapot te maken, maar we kwamen erachter dat het flesje niet kapot kan gaan. Alleen maar open, en dan verspreid je de stof. Het kan alleen vernietigd worden door terug te gaan in de tijd. En dat kan alleen in het gebergte boven de jungle. Daar bevinden zich De Koude Kelters, verstopt in de bergen. Het is het waakhuis van de goede vriend, waar al de dieren werden beschermd. Je kunt ze alleen betreden als mens uit een andere wereld met dezelfde zuivere ziel als de vriend. Lania deed een voorspelling via haar magische kaarten, en de enige persoon die De Koude Kelters kan vinden en de deur kan openen ben jij. Jij, Sofie.’ Sofie kijkt vol verbazing.


About the author

Lianne is al bezig met schrijven vanaf jonge leeftijd. Toen ze klein was maakte ze al haar eigen boekjes met veel plezier. Op elfjarige leeftijd kreeg zij een droom over een circus. Lianne ging ermee aan de slag en gebruikte haar fantasie uit de normaalste dingen. Totdat Lianne kampte met een eetstoornis op haar twaalfde levensjaar. Een erg moeilijke periode voor een jong meisje. Maar ze vond haar moed en draagkracht in het schrijven van de wondere wereld van Panorama Dorana. Door te schrijven kon ze even op een magische plek zijn, met als resultaat dit boek.

Reviews

2020-09-13 00:20:43 | By: Nieuwsgierige lezer | Rating:

Ik vind het echt een mooi boek. In het midden van het verhaal werden de détails iets minder maat wel makkelijker om te lezen voor jongeren. Voor zo'n jonge leeftijd is dit echt een prestatie! Ik hoop dat er een vervolg komt want ik zou graag willen zien hoe erg ze in de tijd erop vooruit gaat. Heel mooi boek!

2020-09-13 00:24:13 | By: Erica | Rating:
Spannend en meeslepend boek. Leuk voor de jeugd die zich zelf helemaal erin mee kunnen plaatsen!

2020-07-12 15:09:14 | By: Lisa | Rating:
Ik had dit leuke boek binnen een paar dagen uit. Je word er helemaal in meegenomen, net als dat Sofie in de andere wereld wordt gezogen. Het is erg leuk, spannend en fijn te lezen. Ik kan niet wachten tot er een nieuw boek uit komt.Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Panorama Dorana

Author:

Lianne van Wanrooij

Category:

Youth books

Number of pages:

128

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

08-05-2020

ISBN:

978-94-640-3224-6 / 9789464032246

Price:

€ 18,50

Language

Dutch

Rating:

  • (3)