Cover voorkant
Machteloosheid - Een leer- en ontwikkelboek met persoonlijke verhalen.
Machteloosheid - Een leer- en ontwikkelboek met persoonlijke verhalen.

Machteloosheid - Een leer- en ontwikkelboek met persoonlijke verhalen.

Lukas de Graauw & Herm Kisjes Stèphanie van der Corput


€ 19,50

Free shipping

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Iedereen voelt zich wel eens machteloos. Soms kan die machteloosheid je echter zodanig in de weg zitten dat het je dagelijkse bezigheden belemmert. Daarover gaat dit boek.

“Ik heb soms heel sterk het idee dat ik snel beslissingen in mijn leven moet nemen. Maar soms weet ik het gewoon niet, dus ik kan het dan ook niet... dan zet ik mezelf buitenspel... dat zorgt voor machteloosheid.”

Je vindt in dit boek een combinatie van ervaringsverhalen en leer-en ontwikkeloefeningen over de betekenis van machteloosheid en hoe je daarmee om kunt gaan. Het is bedoeld voor iedereen die meer wil weten over hoe machteloosheid ontstaat en zich ontwikkelt, maar ook voor mensen die er zelf mee worstelen of iemand kennen die er last van heeft. Uiteraard is het ook geschikt en bedoeld voor behandelaren in de ggz.

Mensen zoeken doorgaans geen hulp omdat ze last hebben van machteloosheid. Een goed begrip van machteloosheid helpt echter in het beter leren hanteren van andere problemen, zoals gepest worden, relatie met ouders, relatie met kinderen, huwelijk-scheiding, werksituaties, verslaving en verlies van dierbaren.

Ieder hoofdstuk sluit af met enkele praktische (schrijf)oefeningen, waarmee je zelf aan de slag kunt.

From the book

Stel: je bent vader of moeder van een zoon van zeventien die steeds meer alcohol drinkt en soms drugs gebruikt met zijn vrienden. Je controleert dagelijks of hij iets op zijn kamer heeft verstopt. Of hij op tijd thuis is, waar en met wie hij uithangt. Je zoon is echter steeds vaker weg en komt steeds later thuis. Je hoort geruchten dat zijn vrienden GHB gebruiken. Je bent steeds alerter op mogelijk gebruik. Je geeft hem geld in de hoop dat hij meer contact met je maakt. Maar hij komt juist steeds later thuis. Of je moet hem ’s nachts ergens komen ophalen; hij is totaal niet aanspreekbaar. Je wordt prikkelbaarder en vermoeider maar je gaat door, want je denkt dat jij de enige bent die de situatie kan redden. Je kijkt steeds vaker op je telefoon om te kijken of hij je appt. Je eigen vrienden zie je steeds minder en je bent alleen nog maar bezig met je zoon, die eigenlijk alleen belt als hij iets van je nodig heeft. Je vertelt niemand hoe erg het echt is, omdat je je schaamt en je als ouder mislukt voelt.

About the authors

Stèphanie van der Corput (links) rondde de bachelor vaktherapie dans en beweging af aan Hogeschool Zuyd. Vervolgens deed zij de premaster en master zorgethiek en beleid (zorgethica) aan de Universiteit voor Humanistiek. Zij was werkzaam bij GGZ Momentum als vaktherapeut dans en beweging en beleidsmedewerker en onderzoeker zorgethiek. Nu werkt ze bij Hogeschool InHolland als docent, afstudeer- en stagebegeleider voor de bacheloropleiding social work.

Lukas de Graauw (midden) rondde de bachelor algemene sociale wetenschappen en de master jeugdstudies af aan de Universiteit van Utrecht. Hij werkte als onderzoeker bij GGZ Oost Brabant en het Trimbos-instituut. Nu werkt hij als onderzoeker voor de Momentum Academy en als kwaliteitsmedewerker en functionaris gegevensbescherming bij GGZ Momentum.

Herm Kisjes (rechts) is behandelaar en onderzoeker bij GGZ Momentum en docent bij Fontys Hogeschool. Hij houdt zich bezig met thema’s als ‘werken met levensverhalen in behandeling en onderzoek’ en internetverslaving. Hij schreef onder meer de boeken: ‘Socialbesitas: sociale media van vertier tot verslaving’, ‘Internetverslaving’, ‘Studeren onder invloed’, ‘Gamen en autisme’ en ‘Levenswerk’.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Machteloosheid - Een leer- en ontwikkelboek met persoonlijke verhalen.

Authors:

Lukas de Graauw & Herm Kisjes Stèphanie van der Corput

Category:

Psychology and personal development

Number of pages:

88

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

15-05-2020

ISBN:

978-94-640-3247-5 / 9789464032475

Price:

€ 19,50

Language

Dutch