Cover voorkant
Betoverende pijn - Een reis door de vier seizoenen naar herstel van ptss
Betoverende pijn - Een reis door de vier seizoenen naar herstel van ptss

Betoverende pijn - Een reis door de vier seizoenen naar herstel van ptss

Mary-Jane Sahanaja

Category: Poems

€ 17,99

Free shipping

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Betoverende pijn verhaalt over een reis door de vier seizoenen. De hoofdpersoon is in haar jeugd betoverd en zoekt een tegenspreuk. De reis start in de winter, waar zij ooit verdween in een zelfopgelegde gevangenis en voert de lezer naar de lente om er daar achter te komen dat ze nog steeds leeft bevroren in de tijd: het eeuwige zwart wit. Lukt het haar te ontsnappen en de tegenspreuk te vinden? Reis mee! De gedichten zijn door Mary-Jane geschreven over een periode van vier jaar, waarin zij intensieve therapie onderging voor een complexe posttraumatische stressstoornis. Ondanks de zwaarte van het onderwerp, bieden de gedichten herkenning, troost en hoop. Haar boodschap is duidelijk: durf je angst in de ogen te kijken.

From the book

De bundel is verdeeld volgens de cyclus van de jaargetijden en start bij het winterseizoen.

In de lente komen de knoppen tot bloei en Angel had ook tot bloei moeten komen, maar dit gebeurde niet. Zij bleef zo gesloten als een knop, want zij zat gevangen in een zelfopgelegde gevangenis en moest van zichzelf zwijgen en doen alsof er niets aan de hand was: de daders hadden de macht en zij moest zich daarbij neerleggen.

In de zomer transformeert de bloesem in een vrucht. In deze periode van haar leven transformeerde Angel in een moeder. Zij kon niet langer haar ogen sluiten en besloot haar gevangenis te ontvluchten, wanhopig op zoek naar hulp.

Uiteindelijk belandde zij in de herfst van haar leven: een periode waarin loslaten een belangrijke rol speelt, zoals de bomen hun bladeren loslaten. Zij wilde voor eens en altijd met haar verleden afrekenen. Tijdens haar reis trof Angel een hulpverlener, waar zij zich veilig genoeg bij voelde om haar diepste angsten in de ogen te kijken.


Winter

Alles lijkt stil

Sneeuw dempt de echo

In mijn hoofd

Niemand hoort mijn schreeuw

Bevroren

In de tijd

Glimlach ik naar iedereen


About the author

Mary-Jane Sahanaja (1971) komt uit Amsterdam en is gek op sprookjes. Ze las haar drie kinderen vaak voor uit de sprookjesboeken, die zij zelf als kind cadeau had gekregen. Het kon ook niet anders dan dat het verhaal over haar reis naar herstel in de vorm van een sprookje moest worden geschreven. Het betreft het eeuwenoude verhaal over de strijd tussen goed en kwaad: het verhaal van Betoverende pijn. Het schrijven van gedichten is voor haar een manier om gevoelens en gedachten te ordenen, maar ook om met haar fantasie aan de slag te gaan en iets nieuws te creëren. De gedichten in deze bundel zijn over een periode van vier jaar geschreven, waarin Mary-Jane in therapie met haar diepste angsten afrekende. Haar reis is echter nog niet ten einde, ze heeft namelijk veel meegemaakt. Deze bundel is een mooi tussenstation en de gedichten zijn geschreven vanuit haar hart, voor lotgenoten en iedereen die van gedichten houdt.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Betoverende pijn - Een reis door de vier seizoenen naar herstel van ptss

Author:

Mary-Jane Sahanaja

Category:

Poems

Number of pages:

86

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback A5

Release date:

01-05-2020

ISBN:

978-94-640-3219-2 / 9789464032192

Price:

€ 17,99

Language

Dutch