Meer dan één wereld

Christophe Vermaelen

Category: Novels

€ 19,95
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Wanneer hij op elfjarige leeftijd zijn ouders verliest, verandert die gebeurtenis het leven van Luka Cavel voor altijd. Hij wordt onder de voogdij van zijn oudoom Karel geplaatst en groeit op tot een gewone jonge man. Zeventien jaar later ontdekt Luka dat hij niet zo normaal is als iedereen denkt. Hij heeft een gave, iets wat hem bijzonder maakt en vanaf dat ogenblik is Luka niet langer iemand die gelooft. Luka weet. En in de wereld van Luka Cavel gebeurt er niets zonder een reden. Iedereen heeft er een opdracht te vervullen en voor hem is dat niet anders.

From the book

Ik liet me achterover zakken in de zetel en sloot mijn ogen. Ik weet niet of het aan die pil lag of aan de doorstane emoties, maar ik sliep tot drie uur in de namiddag. Ik schrok wakker van het geluid van de deurbel. Het was Margriet, ze keek me droevig aan en omhelsde me. ‘Je was niet op het werk toen ik je belde, Luka, je baas heeft me verteld wat er gebeurd is. Hoe gaat het met je, lieverd?’ ‘Niet goed, de dokter heeft me een pil gegeven waar mijn hoofd van tolde en ik ben in slaap gevallen.’ Ze omhelsde me opnieuw en hield me stevig in haar armen. ‘Wat moet ik nu, Margriet?’, fluisterde ik. ‘Ik ga hem zo verschrikkelijk missen.’ Ze knikte alleen maar. Bij zo veel verdriet werken woorden als vliegen op een wond en Margriet wist dat. ‘Eerst moeten we de begrafenis regelen, daarna zien we wel verder,’ zei ze zachtjes, terwijl ze mijn haar streelde. Ze had natuurlijk gelijk, mijn liefste. We reden naar Winksele en regelden er de begrafenis. Het lichaam van mijn oom Karel lag er opgebaard en later kwamen er welgeteld vijf mensen hem een laatste groet brengen: Margriets tante Roos, Dean Dino Martino Duns, zijn vrouw Greet en de ouders van Margriet. Ma en pa Maessen bleven niet langer dan nodig, ze wensten me veel sterkte toe en betuigden me hun innige deelneming, maar het klonk niet echt gemeend. ‘Waarom hebben je ouders zo’n hekel aan me, Margriet?’, vroeg ik stilletjes. ‘Ik begrijp het niet, ik heb hun toch nooit iets misdaan?’ Ze zuchtte en haalde haar schouders op.

About the author

"Ik werd geboren in Leuven (1968) waar ik ook opgroeide en nu nog met mijn vrouw en twee zoontjes woon. Mijn passie voor films en boeken inspireerde me al vroeg tot het schrijven van poëzie, kortverhalen en romans. Mijn boek Meer dan één wereld kenmerkt zich door een juist evenwicht tussen ontroering, humor en optimisme. Bovendien is het boek verrassend tot op de laatste pagina, zoals een goede roman hoort te zijn."

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Meer dan één wereld

Author:

Christophe Vermaelen

Category:

Novels

Number of pages:

308

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

30-10-2009

ISBN:

978-94-608-9189-2 / 9789460891892

Price:

€ 19,95

Language

Dutch