Vermist in Kabul

Farid Shirzad

Category: Novels

€ 20,99
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

1992, Kabul, de hoofdstad van Afghanistan. Een familiedrama in oorlogstijd. Terwijl jihadstrijders in Kabul onderling aan het vechten zijn, wordt een jonge dame “Nadia” vermist. Haar broer “Yama” begint met zijn zoektocht. Is ze ontvoerd door jihadisten? Is ze zelf het huis gevlucht? Wat is er met Nadia gebeurd?

From the book

Toen ik langs de laatste winkel liep, keken twee mannen mij verbaasd aan. Ze stonden om de hoek naast een fiets die blijkbaar een lekke band had. Ze waren de enige levende mensen die ik in het afgelopen halfuur was tegengekomen. Hoe dichter ik bij die verlaten wijk kwam hoe harder mijn hart bonsde. Ik hoorde alleen het gejank en geblaf van de honden. Het leek mij of het steeds stiller en donkerder werd. De hele tijd liep ik in de stilte en duisternis. De maneschijn zorgde ervoor dat de straten schaduwrijk werden. Het voelde alsof de zon hier nooit geschenen had, het was en bleef een duistere buurt. God was deze buurt verlaten en vergeten. Hoe dieper ik erin liep, hoe meer ruïnes ik zag. Ik liep midden op de weg, tot het uiterste waakzaam. In de verte zag ik een plein dat bij de school hoorde en ik voelde mijn knieën ineens slap worden. Van een huis aan de rechterkant was niets meer over behalve vier muren en in het huis daarnaast stonden de kozijnen nog overeind, maar zonder ruiten. Vrijwel alle huizen waren geplunderd, als ergens een deur overeind stond, dan stond die open, scheef en gebarsten. Van de laatste straat waren de meeste huizen verwoest, afgebrand, zonder dak. En in plaats van ramen hadden zich grote gaten gevormd.
Het geroeste hek van de school stond open. Ik liep naar binnen en de wind duwde het hek achter mij dicht, waarvan ik schrok. De grimmige stilte en de duisternis brachten een lugubere sfeer. Ik hoorde het gebonsd van mijn eigen hart en het grind onder mijn voeten maakte een hard knarsend geluid.

About the author

Farid Shirzad (1972) is geboren en getogen in Afghanistan. Sinds 1993 woont hij in Nederland. Hij heeft een grote passie voor kunst en literatuur. Zijn grote liefde is zijn dochter Yanosja.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Vermist in Kabul

Author:

Farid Shirzad

Category:

Novels

Number of pages:

220

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

15-05-2020

ISBN:

978-94-640-3238-3 / 9789464032383

Price:

€ 20,99

Language

Dutch