Andy Vlasveld - Uit het bijzondere leven van een eenvoudige plattelandsjongen

Henk Meinen

Category: Novels

€ 20,99
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Andy Vlasveld is in 1948 geboren als een eenvoudige plattelandsjongen. Dat was hij misschien ook wel het liefst gebleven. Maar zijn leven verloopt totaal anders en maakt volkomen onvoorziene wendingen. Een achtbaan van belevenissen en emoties brengt hem naar veel plaatsen op deze aarde. Grote rijkdom en een onbekend meisje aan de andere kant van de wereld dat hij moet en zal vinden. Een mysterieuze moord, zelfdoding, schietpartijen en een ongelooflijke ontknoping. Andy probeert bij dat alles zichzelf te blijven...

De opbrengsten van dit boek gaan naar de voedselbanken Doetinchem en in Lichtenvoorde.

From the book

De scene verplaatst zich dus nu naar de tafel bij het terras. En dit keer gaat het dus wel om Milly zelf. Er loopt een dun straaltje bloed over haar prachtige bruine hals. Reuter heeft de scherf dus door haar huid gestoken en dat mag je wel serieuze dreiging noemen. De andere broer en grote Bob worden nog onder schot gehouden, maar hoe lang nog?
“Krenk haar niet of we schieten je kop er af,” bluft Haank.
Gevolgd door: “Wat wil je?” Haank probeert tijd te winnen en hoopt op een effectieve actie van een van zijn mensen. Maar dat is wel heel erg riskant.
“Laat ons gaan met het jacht, een vrije aftocht over water. Bij de minste actie van jullie kant gaat Milly er aan.” komt het overtuigend uit de strot van Helmut. Op dat moment en zonder enig opdracht schiet Hans King vanaf de politieboot een torpedo dwars door de romp van het jacht. Het gat is zo groot, dat het jacht onmiddellijk water maakt.
“Dat plan werkt dus niet meer, Reuter!” klinkt Haank bijna triomfantelijk. Helmut Reuter drukt de glasscherf nog iets verder in het vlees van Milly, het bloeden neemt toe. Haank beveelt zijn mensen om de andere broer en grote Bob onder schot te blijven houden. “Je bent kansloos, Reuter. Volkomen kansloos. Je wordt verdacht van van alles en nog wat, maar niet van moord. Hou dat zo, want hier krijg je zo levenslang. Levenslang in een cel, waarin je het nog geen dag uithoudt. Wees verstandig, laat haar vrij en geef je over.”
“Horst, was machen wir jetzt?” schreeuwt Helmut naar zijn broer. “Scheisse,” is het antwoord waarbij Horst naar de benen van agent Mijster duikt. Drie seconden later kleurt zijn lichtgele poloshirt rood door een gaatje direct in zijn hart.

About the author

Henk Meinen werd geboren op het platteland van Winterswijk in de Achterhoek. Zijn fascinatie voor de natuur, maar ook voor de landbouw, dateren vooral uit de jaren vijftig en zestig van de vorige eeuw. Die achtergrond was en is een grote inspiratiebron voor fantasie en avontuur. Hij schreef voor diverse vaktijdschriften en gaf als uitgever ook enkele vak- en fotoboeken uit. Andy Vlasveld noemt hij zelf zijn eerste ´echte´ boek. Zijn toegankelijke en originele schrijfstijl en het fascinerende verhaal over het boeiende leven van Andy Vlasveld staan borg voor een uitstekend debuut als auteur. Henk is getrouwd, woont in Doetinchem en hij heeft twee dochters en twee kleindochters.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Andy Vlasveld - Uit het bijzondere leven van een eenvoudige plattelandsjongen

Author:

Henk Meinen

Category:

Novels

Number of pages:

214

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

28-08-2020

ISBN:

978-94-640-3498-1 / 9789464034981

Price:

€ 20,99

Language

Dutch