Cover voorkant
Is de Mensheid bezig met Zelfvernietiging?
Is de Mensheid bezig met Zelfvernietiging?

Is de Mensheid bezig met Zelfvernietiging?

Nico van der Wel

Category: Society
  • (1)

€ 14,50

Free shipping

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Order at the author

Summary

De auteur, Nico van der Wel (geboren: december 1946), doet in dit boekje een dringende oproep om te helpen voorkomen dat de mensheid zichzelf vernietigt door het verder afbreken van de ecosystemen op onze planeet. Voortgang van dit – sinds begin van de vorige eeuw door de mens in gang gezette – afbraakproces zal volgens hem leiden tot een klimaatcatastrofe die de mensheid vermoedelijk niet zal kunnen overleven. Deze bijzondere, persoonlijke oproep geeft inzicht in het gedachtengoed van de auteur gedurende de periode 2014-2019 bij zijn activiteiten voor verduurzaming van de menselijke samenleving en tegen de huidige (onnatuurlijk snelle) klimaatopwarming. Het boekje biedt ook links naar diverse betrouwbare informatiebronnen op het Internet inzake de door de mens veroorzaakte klimaatverandering (dit kleine boekje biedt dus meer dan u wellicht in eerste instantie verwacht).

From the book

“Veel mensen realiseren zich volgens mij niet dat de mens (althans z’n fysieke deel) onderdeel uitmaakt van ‘de natuur’ op Aarde. Als ze zich dat wél zouden realiseren, dan zouden ze zich mijns inziens namelijk óók moeten realiseren dat de mensheid hard op weg is om (ook) zichzelf – als onderdeel van de aardse natuur – te vernietigen. Met haar egoïstisch gedrag, voornamelijk ‘geïnspireerd’ door kortzichtig eigenbelang, zet de mensheid namelijk de diverse ecosystemen binnen de natuur – die de verschillende levensvormen op onze planeet mogelijk maken – inmiddels (te) zwaar onder druk, met alle gevolgen van dien.”

About the author

“Nico van der Wel werd in 1946 geboren en is na afronding van de middelbare school (Gymnasium-B) en zijn militaire dienstplicht vanaf 1968 tot 1997 merendeels als zelfstandig ondernemer werkzaam geweest binnen de ICT-sector (waarvan 25 jaar in ‘een tropisch buitenland’, onderbroken door 3 jaar Psychologiestudie en activiteiten op het gebied van duurzame bosbeheer methoden). Na zijn terugkeer in Nederland is zijn werkterrein verschoven naar de werving & selectie binnen de sectoren ICT en Zorg. In 2013 zijn laatstgenoemde activiteiten stukgelopen als gevolg van de in 2008 begonnen wereldwijde financieel/economische crisis, waarna Nico als 65+'er op non-profit basis allerhande activiteiten heeft ontplooid op het gebied van duurzaamheid en klimaatverandering.”

Reviews

2020-06-03 21:02:47 | By: Arshak Mazloumian | Rating:
Een ongelooflijk goed en sterk geschreven Pamflet! Ik kan het zeker aanraden!Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Is de Mensheid bezig met Zelfvernietiging?

Author:

Nico van der Wel

Category:

Society

Number of pages:

30

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

07-05-2020

ISBN:

978-94-640-3289-5 / 9789464032895

Price:

€ 14,50

Language

Dutch

Rating:

  • (1)