Robo en het geheim van het geliefde park

Patrick Roord

Category: Children books

€ 15,99
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Mark loopt op een middag in de tuin. Plotseling hoort hij iets achter de garage. Hij gaat erop af en vindt iets heel bijzonders: een lief klein robotje. Het robotje is heel bijzonder omdat het kan praten en gevoelens heeft. Het leert elke dag wel iets nieuws. Mark en zijn beste vriend Bart, komen er door de robot achter dat het dorp in de problemen zit. Het geliefde park met speeltuin, prachtige oude bomen en het huis van het kruidenomaatje wordt bedreigd door een geheim plan van ‘de twee stropdassen’. Om het park te behouden moeten de vrienden en de kinderen in het dorp in actie komen. Gaat het ze lukken het geliefde park te beschermen?

From the book

Mark was een dapper mannetje van negen jaar en hij was maar liefst een meter veertig. De een na langste van de klas. De dokter had gezegd dat hij op zijn achttiende langer zal zijn dan zijn broer. Mark kon zich dat niet voorstellen. Langer dan zijn broer. Dat leek hem toch zo geweldig. Hij kon niet wachten totdat het zover was. Dan zou hij zijn broer eens allerlei klusjes laten opknappen. Zoals cola en chips uit de keuken halen. En dan zelf lekker op de bank blijven liggen gamen. Langzaam liep deze dappere jongen nu naar de garage.
Geheim.
Voorzichtig, heel voorzichtig keek Mark nu om de hoek van de garage. Zijn hart klopte sneller dan normaal. Wat lag daar? Op de gestapelde tegels tegen de garage lag een pop. De pop lag met z'n gezicht naar beneden. En z'n rechterarm gevouwen op de rug. Het zag er afschuwelijk uit. Het lijkt wel een plaats delict, dacht Mark. Mark kende dit moeilijke woord omdat hij soms met Jaap stiekem naar politieseries keek. Een plaats delict is een plek waar iets vreselijks gebeurd is: een misdrijf! Uit de nek van de pop kwam rook die de geur van plastic verspreidde. “Bieb... bieb... krrg... biebbieb!” “Hé, wacht eens even... dit is... dit is... een robot!” riep Mark. Het robotje zag er helaas flink beschadigd uit. Iemand heeft het waarschijnlijk over de schutting gegooid, waardoor het nu kapot is, dacht Mark. De robot kraakte en galmde nog steeds. Maar er kwam gelukkig geen rook meer uit z'n nek. Af en toe leek het alsof het ding iets zei. Mark keek de robot onderzoekend aan. Maar hij kon geen aan- of uitknop vinden. Het bleef dus maar herrie maken. Meenemen naar huis kon niet. Z'n broer mocht het niet weten. Het was zijn geheim. Morgen zou hij het geheim delen met Bart. Beste vrienden vertellen geen geheimen door. Mark stopte het robotje in een doos en begroef deze in de hut. “Oei, zes uur al, ik moet eten,” zei Mark. En hij rende naar huis.

About the author

Patrick Roord is geboren in 1968 in Oldenzaal. Geraakt door het onvervalste enthousiasme van kinderen studeerde hij af aan de Hogeschool Edith Stein, in Hengelo.
Na zijn studie werkte hij twintig jaar als gepassioneerd leerkracht in de Schilderswijk in Den Haag. “Met kinderen valt er altijd wat te lachen,” zoals hij zelf zegt.
Tegenwoordig woont Patrick Roord in Frankrijk, waar hij zijn tijd verdeelt tussen de hectiek van Parijs en het rustgevende van Normandië. Normandië is de plek waar hij dit kinderboek geschreven en geïllustreerd heeft.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Robo en het geheim van het geliefde park

Author:

Patrick Roord

Category:

Children books

Number of pages:

66

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

10-07-2020

ISBN:

978-94-640-3386-1 / 9789464033861

Price:

€ 15,99

Language

Dutch