Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Voor wie verlangt naar het nieuwe

Auteur

Etienne Verlaat

Uitvoering
Paperback
Prijs
21 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

We leven in een tijdperk van grote uitdagingen. Denk daarbij aan de robotisering, het milieu, de vraag om zingeving en de wereldwijde verspreiding van virussen. Echter er lijkt een gebrek aan visie te zijn op het tijdperk dat gaat komen: het tijdperk van Creatieve Wijsheid. Dit terwijl er bij velen een verlangen naar “het nieuwe” bestaat. Dit boek laat zien hoe we toe kunnen groeien naar een tijdperk waar er meer creativiteit, wijsheid, overvloed en geluk is. Het lemniscaat is daarbij een belangrijke sleutel en het centrale model in dit boek. Je kunt het Lemniscaat van Creatieve Wijsheid toepassen op je eigen leven, op je organisatie en op de samenleving. Waarbij creativiteit oneindig is en voor heel veel nieuwe maatschappelijke oplossingen gaat zorgen.

Over de auteur

Etienne Verlaat (1966) is afgestudeerd aan de Wageningen Universiteit als Bosbouwer en Bedrijfskundige. Hij woont in Wageningen, is getrouwd en biologisch vader van twee dochters. In 2015 verscheen zijn eerste boek: Het 5e tijdperk voor organisaties: Creatieve Wijsheid. Hij is geboeid door de toekomst, ons creatieve vermogen, persoonlijke ontwikkeling en wijsheid. Hij werkt als zelfstandig ondernemer in de rol van controller en financieel adviseur bij gemeenten. Hij is meermalen manager geweest in diverse organisaties. Daarnaast is hij life-coach, adviseert hij bedrijven en geeft hij trainingen en lezingen, op het gebied van zakelijke creativiteit. Hij boetseert en schrijft graag.

Productinformatie

ISBN
9789464033281 / 978-94-640-3328-1
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
19-06-2020
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
182
Formaat
16 x 24 cm
Illustraties
Ja

Inkijk

Bij het vak economie op de middelbare school leren we dat productiemiddelen schaars zijn. Er is schaarste in plaats van overvloed. Zo zijn we opgevoed: we denken dat we tekort komen en dat consumeren helpt om het gevoel van schaarste in ieder geval tijdelijk weg te nemen. De huidige traditionele economie heeft vaak forse negatieve gevolgen voor de natuur. Het idee is dat we de natuur mogen exploiteren, want er is immers schaarste. Maar wat als we uitgaan van overvloed? Bij overvloed is er voldoende voor iedereen. Ieder mens, overal ter wereld, heeft de beschikking over voldoende eten, een dak boven zijn/haar hoofd, vrije tijd et cetera. Klinkt dat utopisch? Ik denk dat dit op redelijk korte termijn gerealiseerd kan worden. Het boek Feitenkennis van Hans Rosling (2018) laat zien dat we hierin optimistisch kunnen zijn. De levensomstandigheden en educatie zijn de afgelopen decennia in veel landen enorm gestegen. Er zijn wel enkele randvoorwaarden om te komen tot deze overvloed.
•    Natuur
De basis van al het leven is de natuur, daar gaan we zorgvuldig mee om. De natuur is de bron van voedsel, zuurstof en productiemiddelen. Bovendien zorgt natuur voor ontspanning en creativiteit.

•    Duurzame technologie
De mens is oneindig innovatief. Denk daarbij aan duurzame energie, met name zon en wind, waardoor energie overal beschikbaar kan komen en de prijs van energie verder kan dalen. Andere vormen van technologische oplossingen zijn: zoet water uit zout water, waardoor voedsel kan worden verbouwd op plekken waar dat eerder niet kon; vlees uit het laboratorium; nieuwe banen als gevolg van technologische ontwikkeling.

•    Hele mens
Jezelf helen tot je lekker in je vel zit. Leef je missie en je talenten en ervaar hoe creatief je bent! Leef volgens principes, die goed zijn voor mens, dier en milieu.

•    Creativiteit
Creativiteit is zowel een doel (outcome) als middel om overvloed te bereiken. Creativiteit betekent ook anders denken: omdenken, out of the box denken. Wat als het totale creatieve potentieel van ieder mens op aarde beschikbaar komt?

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Er zijn nog geen reviews over dit boek