Bekrachtiging

Ignacio Conor

Category: Novels
  • (1)

€ 22,50
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Bekrachtiging weerspiegelt het levensdrama van een man, die zijn leven weer op de rails probeert te krijgen, nadat zijn relatie is stukgelopen. Tegelijkertijd probeert hij erachter te komen waarom hij al jarenlang wordt geteisterd door ongeluk. Het is een zoektocht naar de verlossing waar hij zijn eigen demonen moet confronteren; zijn angsten onder ogen moet zien en een ontberende worsteling moet doorstaan om de bekrachtiging te kunnen aanschouwen. Op zijn pad komt hij verschillende mensen van verschillende culturen tegen die net als hij op zoek zijn naar Geluk en de antwoorden op levensvragen, die we allemaal hebben.

From the book

Naakt, het is niet alleen een kwestie van durven of lef hebben. Het is wie we zijn. Dat we ons open willen stellen aan onze medemens. Dat we ons “blootgeven”. We willen liefde ontvangen, we willen troost ontvangen, we willen gezien worden als lustobjecten, we willen ons aantrekkelijk voelen, we willen mooi gevonden worden, we willen, we willen begeerd worden en we willen verleid worden. Achter op het groot, rechthoekig scherm werd een babyfoto getoond. Het vulde de ruimte, door de flits van een warme lichtbundel die de foto op het witte doek projecteerde. Dat was ik als een schattig en onschuldig kind. Naakt en puur. Mijn moeder overleed tijdens de bevalling en ze liet mij alleen achter.

Tot ik mij realiseerde dat ik omringd was door schoonheid. Ik wilde mijn perceptie van kunst en schoonheid aan de wereld tonen. Wees niet bang, ik heb geen intentie om naakt voor u te staan. Dat zal ik u niet aandoen. Zover ben ik niet bereid te gaan om een statement te maken. Ik wil wel, u allen, aan het denken zetten. Waarom is een portret van een blote dreumes sociaal acceptabel, maar hebben we moeite met het zien en het bewonderen van een naakt volwassen lichaam? Geniet de komende tijd van alle exposities, veilingen en workshops die de stad rijk is. Naakt – dat zijn we allemaal. Voor mij persoonlijk is het een viering van de eenvoud van de schoonheid. Ik dank u.’ Er luidde een denderend applaus, op een gegeven moment ging het publiek staan, het applaus werd steeds luider en extatischer.

About the author

Ignacio Conor, geboren op Sint-Maarten, verhuisde naar Nederland na het ontvangen van een studiebeurs. Hij is behalve docent Engels, songwriter, dichter en rapper. Na vele jaren in Rotterdam gewoond te hebben, is hij naar Limburg verhuisd voor de liefde. Bekrachtiging, zijn eerste roman, speelt zich af in Rotterdam. De bron is het leven zelf. De thema’s en verhalen in zijn boek zijn geïnspireerd door verhalen die hij heeft meegemaakt, verhalen die anderen hem hebben verteld en de kracht van zijn verbeelding.

Reviews

2020-10-26 13:47:34 | By: Magna | Rating:
Dit boek heeft een grote indruk op mij gemaakt. Je wordt geraakt door de schrijfwijze en het mysterieuze, maar ook het verhaal zelf is zeer intens.Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Bekrachtiging

Author:

Ignacio Conor

Category:

Novels

Number of pages:

276

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

31-07-2020

ISBN:

978-94-640-3450-9 / 9789464034509

Price:

€ 22,50

Language

Dutch

Rating:

  • (1)