Over leven in een welvaartsstaat - Van arbeider tot belegger

Gert Wezenbeek

Category: Biographies
  • (1)

€ 19,50
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Dit deels geromantiseerde maar ook op feiten gebaseerde verslag toont enerzijds de harde werkelijkheid van het arbeidersleven, anderzijds werpt het een blik op de boeiende wereld van beleggen en investeren, het in handen nemen van je eigen leven. Deze beide aspecten zijn in onze maatschappij onlosmakelijk met elkaar verbonden. In essentie is het een verhaal van zelfrealisatie, van keuzes maken in het leven en kansen durven grijpen. Er worden echter geen standpunten ingenomen. De lezer wordt in de mogelijkheid gesteld zelf zijn ontdekkingen te doen doorheen het verhaal.

From the book

Wanneer je persoonlijkheid afwijkt van een bepaalde ingeburgerde norm, hetzij in denken of met je manier van leven, dan lijkt het wel alsof je daarvoor steeds verantwoording moet afleggen bij de goegemeente. Kiezen voor evolutie en ontwikkeling, wars van de heersende opvattingen, is blijkbaar nogal confronterend, ja zelfs bedreigend voor de conformistische omgeving. Het werkt bovendien eenzaamheid in de hand want gelijkgestemden worden zeldzamer. Lena kreeg binnen haar familie te maken met de perceptie van met een zonderling gehuwd te zijn. Zelf ervoer ik van mijn kant een steeds toenemende agitatie ten opzichte van de hemeltergende kleinburgerlijkheid binnen haar familie. Sloten drank stelde me vooralsnog in staat tot adaptatie. Toch voelde Lena zich in een soort emotionele spagaat terecht komen en dat begon aan haar te vreten.

Mijn buren waren ongetwijfeld de beste mensen maar wanneer ik bezig was met de praktische aanleg van mijn natuurtuin zag ik ze toch meermaals met argusogen die atypische ontwikkelingen volgen. Toegegeven, in een tuinwijk waar de op elkaar volgende tuinen steeds weer opnieuw een fantasieloze variatie van alweer hetzelfde zijn, dan is een weelderig groeiende en bloeiende verwilderingstuin met ontelbare inheemse wilde planten inderdaad nogal een uitzondering op de regel. Voorzichtig trachtte ik hen dan uit te leggen dat die gevarieerde flora ook een even grote variatie aan dieren zal aantrekken. Bijgevolg kon je er straks gratis en voor niks genieten van de daardoor ontstane biodiversiteit in je eigen tuin. Wenkbrauwen fronsend werd er dan doorgaans geluisterd.

About the author

Gert Wezenbeek (1966), arbeider en autodidact komt uit Antwerpen. Zichzelf handhaven binnen de bepalende structuren van onze samenleving bleek een moeilijke opdracht. Hij kwam voor een keuze te staan: verder gaan in de richting van zelfdestructie of evolueren als mens met een geïnteresseerde levenshouding, creativiteit, inzicht en een holistische visie op mens en maatschappij. De keuze voor evolutie opende een leven met onvermoede mogelijkheden.

Reviews

2020-07-12 08:50:08 | By: Guy Vander Linden | Rating:
Ik ken de auteur van uit, onder andere, de brieven die we met elkander hebben uitgewisseld. In dit boek lees ik een zeer eerlijk mens die zonder enige leugen de waarheid, zijn waarheid over het leven in een deel van de Antwerpse haven beschrijft. Het is een vlot leesbaar boek geworden dat zijn leven, zijn frustraties en vreugdes goed in kaart heeft gebracht. Ik herken de man die me schreef: Gert Wezenbeek. Ik heb nog altijd jouw tekening die ik de eeuwige tak heb genoemd.Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Over leven in een welvaartsstaat - Van arbeider tot belegger

Author:

Gert Wezenbeek

Category:

Biographies

Number of pages:

148

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

26-06-2020

ISBN:

978-94-640-3351-9 / 9789464033519

Price:

€ 19,50

Language

Dutch

Rating:

  • (1)