Voorbijgangers - Verloren verleden

Dhyan Vermeulen

Category: Novels

€ 20,50
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Hoe ziet je leven eruit na een auto-ongeluk, met geheugenverlies als gevolg? Een meeslepend verhaal met intriges en spanning op de grens van het alledaagse en de wetenschapswereld. De hoofdpersoon Silvester Salvasan vindt zelf de antwoorden. Dilemma’s, verwarring, depressieve gedachten en verliefdheden wisselen elkaar af tegen de achtergrond van bizarre gebeurtenissen. Terwijl zijn geheugen in flitsen terugkomt mengt het zich met het nieuwe leven. Het verhaal speelt zich af tegen het decor van Amsterdam, Antwerpen, de Spaans Franse grens en de Serra Estrela in Portugal. Doordat het huidige leven van de wetenschapper zich mengt met zijn vroegere identiteit, worden de verscheidene werelden in de roman op bewonderingswaardige wijze versmolten. Spannende fictie gebaseerd op ware feiten zonder de echte namen te noemen. Gebied: Bewustzijnswetenschap/ Quantumfysica

From the book

Ik bevind me in een onmogelijke positie. Beneden me zie ik de grijze BMW totaal verkreukeld tegen de berghelling hangen. Hij ligt op z’n kant, op het scherpst van een S-bocht langs de bergweg, die stijl naar beneden het dal in kronkelt. Ik voel nog de paniek. Ik reed veel te hard toen de truck me wilde passeren en de BMW opzij drukte. Ik wist dat het mis zou gaan, hoorde de gierende remmen, hoorde mezelf gillen en nu hang ik hierboven.
Vraag me niet hoe dat kan. Ik zie de weg waar ik reed, als een smal lint tegen de bergketen aankleven. De weg gaat stijl naar beneden. De berg is hoog, beneden bedekt met groen, hierboven kaal. Overal grillige graniet formaties, hier en daar een bloeiende doornstruik. Ik houd van dit grillige landschap, de rotsen, de bloeiende mimosa, de beken, de verlaten dorpen met de door mos overgroeide ruïnes van oude natuurstenen huizen, die getuigen van vergane levens. Een schaapskudde steekt de weg over.
De schaapherder laat de kudde aan de honden over en loopt naar de verongelukte auto. In de auto zit een man in een grijs pak. Ineens besef ik, dat ik die man moet zijn.

About the author

De schrijver: Drs. Dhyan Vermeulen Mgr. studeerde Sociale Psychology aan de Rijksuniversiteit Groningen en de Rouhampton University in Londen UK. Daarna deed ze een specialisatie Human rights aan de Charles University in Praag. Lang was ze schrijver van non-fictie. Ze deed veel buitenland ervaring op als onderzoeker en visiting professor op onder meer de Aristoteles University in Tessaloniki. Voor de Roman put ze veel inspiratie uit haar leven en werk als consultance en adviseur in Zuid Europa, Turkije en Andra Pradesh India.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Voorbijgangers - Verloren verleden

Author:

Dhyan Vermeulen

Category:

Novels

Number of pages:

182

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

28-08-2020

ISBN:

978-94-640-3506-3 / 9789464035063

Price:

€ 20,50

Language

Dutch