Cover voorkant
Dier en Mens - Jouw invloed is groter dan je denkt
Dier en Mens - Jouw invloed is groter dan je denkt

Dier en Mens - Jouw invloed is groter dan je denkt

Emile Duijsens

Category: Animals

€ 16,99

Free shipping

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Dierenleed is een reactie op het onnodig pijn doen van dieren. Het onnodig kwellen en lijden heeft geen meerwaarde en moet dan ook veroordeeld worden. Het is niet nodig om de ouderdieren af te schieten, waardoor de jonge dieren verhongeren. Het is onnodig dat paarden, koeien, konijnen en varkens mishandeld worden als ze naar het slachthuis worden gebracht. Het kan ook op een humane manier. Meer wettelijk vastgesteld toezicht zou wenselijk zijn. Daar kunnen we samen voor zorgen!

From the book

Het was lente, pril, sappig en fris was de natuur, heerlijk om in te leven.
Ze was op jacht gegaan die avond en had geluk gehad. Een grote duif kruiste haar pad en ze kon haar verschalken, daarna had ze nog bessen gegeten.
Verzadigd van het lekkere eten, had ze vervolgens een dutje gedaan in het hoge gras van de berm. Even later schrok de vrouwtjesvos wakker en keek in de ogen van een prachtige lichtrode manvos. Op slag waren ze verliefd op elkaar. Na een korte kennismaking trokken ze samen naar het hol van het vrouwtje. Ze waren gelukkig samen en na weken werden de jonge vosjes geboren, die ze met liefde omringden. Toen de jonge diertjes moeders aandacht opeisten, verliet de manvos het nest zoals dat bij vossen nou eenmaal gaat.
Na een aantal dagen hoorde moedervos van een voorbijganger, dat haar geliefde, de vader van haar kroost, door de jager was doodgeschoten. Zomaar uit tijdverdrijf.

About the author

Emile komt uit Eijsden en woont nu in de Belgische Voerstreek. Hij is opgegroeid als boerenzoon en is in zijn leven veel met dieren in contact geweest. Emile besloot te gaan schrijven om zich te uiten over hoe, vaak onterecht, wordt omgegaan met dieren. Of het nou een koe is of een vos, een vogel of een muis, alle dieren hebben een missie op deze aarde. Het onnodig berokkenen van dierenleed is mede de reden dat Emile een aantal dieren heeft beschreven in dit boek. Emile wil zo de lezer bereiken om stil te staan bij het feit dat ieder levend wezen het recht heeft om met respect behandeld te worden. Dierenleed is niet nodig.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Dier en Mens - Jouw invloed is groter dan je denkt

Author:

Emile Duijsens

Category:

Animals

Number of pages:

52

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

10-07-2020

ISBN:

978-94-640-3420-2 / 9789464034202

Price:

€ 16,99

Language

Dutch