Hoolebooi de Kabouter

Elsa op 't Holt

Category: Children books
  • (1)

€ 14,99
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Hoolebooi is het als oudste kind zat, om steeds maar de taken en boodschappen te doen. Elke keer weer hoort hij: ‘Ja maar jij bent de oudste, je broertjes en zusje kunnen dat nog niet!’

Soms ben je dat zat en durf je niet te protesteren. De liefde van het gezin is in meer dan taken doen.
Het is de onzichtbare band, die alles samen houdt.
Hoolebooi komt daar via een spannende reis achter.

From the book

Hoolebooi zei verveeld: “Moet ik dat dan altijd doen, ik doe het elke dag!”
Mama zei: “Hoolebooi, houd je mond en zeur niet, je zusje kan het nog niet alleen en Pim en Pam zijn echt nog te klein, nou geen gezeur, schiet op. Het eten wordt zo nog koud.”
Hoolebooi pakte de bordjes en het bestek en dacht bij zich-zelf: als ik groot genoeg ben, zal ik gaan werken en heel veel geld verdienen en dan hoef ik nooit meer de tafel te dekken. Ik heb dan genoeg geld om personeel te huren en dan ben ik rijk.
Toen ze klaar waren met het ontbijt van wortelsalade en ei-keltjesbrood en warme kokosmelk, mochten ze van mama naar buiten.
Het was al bijna tien uur toen mama vroeg of Hoolebooi nog wat boodschapjes wilde halen.
Dan zou Marelda daarna het brood naar papa brengen in het bos.
Papa was houthakker en werkte de hele dag in het bos voor de bosmeester.
Hoolebooi kreeg geld van mama en ging op pad.
Eerst naar de bakker en dan naar de melkboer en dan op de terugweg langs de kruidenier.
Hoolebooi liep na het halen van de boodschappen vrolijk naar huis. Boem, AU!
Jeetje, wat gebeurde er?
Hoolebooi was gevallen over een tak die op grond lag en de tas met boodschappen was ook gevallen en alle boodschap-pen lagen op de grond, oei oei.

About the author

Elisabeth J. op ‘t Holt (roepnaam: Elsa) is geboren in 1956 te Amsterdam en woont sinds drie jaar in Krommenie. Als Amsterdamse en moeder van drie zonen ( 1977, 1983 en 1984), heeft zij zich altijd beziggehouden met het schrijven van gedichten en verhalen en songteksten. Tijdens haar jeugd heeft ze veel in kindertehuizen en bij pleeggezinnen gewoond, wat een zeer zware tijd is geweest. Na een langere tijd te hebben gewoond in Egypte, ontdekte ze haar aanleg voor talen. Zij is samen met een vriendin naar een waarzegger geweest, die vertelde dat hij muziek en liedjes hoorde en vroeg of ze iets met schrijven deed. Dit bleek op dat moment niet zo te wezen, maar de woorden bleven haar bij en ze is gaan schrijven wat ze dacht en voelde. Met als resultaat zeer veel gedichten, liedjes en korte verhalen. Na de geboorte van haar andere twee zonen (1983 en 1984) heeft zij in 1986 Hoolebooi geschreven. Na lid te zijn geweest van de Dichtersclub “De klus” in 1989 te Amsterdam, waar Simon Vinkenoog voorzat, heeft zij het schrijven verder ontwikkeld. Inmiddels is zij oma van vier kleinkinderen en geniet ze van het idee dat haar boekje voorgelezen zal worden.

Reviews

2020-08-28 07:45:16 | By: Cynthia | Rating:
Erg leuk boekje over een kabouter die het zat is thuis altijd de grootste te moeten zijn. Hij maakt een spannende reis naar zonnenbloemstad en komt er achter dat hij toch wel een beetje zijn familie mist... Erg leuk geschreven, mijn dochter van 5 jaar kon niet wachten elke avond voor het slapen een nieuw hoofdstuk te lezen.Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Hoolebooi de Kabouter

Author:

Elsa op 't Holt

Category:

Children books

Number of pages:

40

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

31-07-2020

ISBN:

978-94-640-3444-8 / 9789464034448

Price:

€ 14,99

Language

Dutch

Rating:

  • (1)