Het rode bruidje - Een Peter Hunter detective - 2

Antoon Erftemeijer

Category: Thrillers

€ 17,99
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Rembrandts schilderij ‘Het Joodse bruidje’ geldt als een absoluut pronkstuk uit het Rijksmuseum in Amsterdam. Bij hoge uitzondering wordt het uitgeleend aan een nieuw kunstmuseum aan de Amstel. Daar gaat echter van alles mis. Kunstdetective Peter Hunter en zijn medewerkers Laura Lion en Jos Niewindt proberen te ontrafelen wat er precies aan de hand is, en stuiten op een onverwacht complot. Een verhaal over liefde en bedrog.

From the book

‘Onderzoekt alles en behoudt het goede!’ Met deze aloude wijsheid begroette mijn vriend de kunstdetective Peter Hunter me toen ik hem, volgens afspraak, aantrof in het centrale café van het Rijksmuseum. We hadden er afgesproken op een zonnige zaterdagochtend in maart. Helder nawinters licht doorstraalde het imposante “atrium”, zoals men de museumhal pleegt te noemen waarop wij uitkeken. Niets leek op deze mooie dag vooruit te wijzen naar de nieuwe misdaadzaak waarbij Peter kort daarop betrokken zou raken – een zaak die mijzelf, als zijn naaste medewerker, bovendien in enkele zeer benarde situaties zou brengen.
Zoals gebruikelijk had Peter, die weinig talent had voor het meer eenvoudige soort van small talk, de normale begroeting overgeslagen en ons gesprek geopend met een filosofische oneliner. Onze reeds decennia oude vriendschap liet zulke vreemde gebruiken toe. Ik was altijd weer benieuwd welke “kalenderwijsheid” hij ditmaal op zou dissen – en of ik hem zou kunnen plaatsen.
‘Apostel Paulus!’ reageerde ik ditmaal prompt. Tot zijn verbazing, want hij was het niet gewend dat ik zijn citaten zomaar kon plaatsen.
‘Dat valt me van je mee, Jos. Wil je eerst wat koffie bestellen? Dan kunnen we daarna de tentoonstelling bezoeken. Dit is de laatste week dat hij open is, maar ik kon er nu pas tijd voor vinden. Het is een mooie kans om al het Bijbelse werk van Rembrandt eens goed eh... onder de loep te nemen – om in detectivetermen te spreken.

About the author

Antoon Erftemeijer is kunsthistoricus, beeldend kunstenaar en schrijver. Van hem verschenen eerder de verhalenbundel ‘Ogentroost’ en de roman ‘Dura Mater’. ‘Het rode bruidje’ is deel twee in de reeks ‘Peter Hunter Detectives’. Eerder verscheen ‘Een Halszaak in Haarlem’.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Het rode bruidje - Een Peter Hunter detective - 2

Author:

Antoon Erftemeijer

Category:

Thrillers

Number of pages:

104

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

03-07-2020

ISBN:

978-94-640-3411-0 / 9789464034110

Price:

€ 17,99

Language

Dutch