Cover voorkant
Unalome - Bewust leven na ziekte
Unalome - Bewust leven na ziekte

Unalome - Bewust leven na ziekte

Patricia Ulenaers

Category: Health
  • (2)

€ 17,99

Free shipping

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Unalome als symbool van een kronkelend levenspad waarin ervaringen en groei centraal staan. Via de metafoor van het Levenswegspel neemt Patricia je mee op haar persoonlijke roadrip. De zoektocht naar zin en betekenis start na confrontatie met acute leukemie op jonge leeftijd. De weg van verbittering en verzet naar overgave en kwaliteitsvol leven loopt via hobbelige paden en zelfreflectie. Het is een verhaal van hoop en vertrouwen. De ervaringen onderweg en hoe ze ermee omgaat staan centraal. Je krijgt handvatten aangereikt om in je kracht te komen en los te laten wat je groei belemmert.
Laat je, vanuit de passagiersstoel, meevoeren en inspireren om bewust en bezield je eigen levensweg te volgen.

From the book

In totale wanhoop, wachtend aan het operatiekwartier, kwam er plots in het diepste van mijn ziel een stilte en een rust over/tot mij: het is goed zoals het is. Op dat moment voelde ik dat ik er niet alleen voor stond en dat ik vertrouwen mocht hebben. Wat ook de gevolgen waren, ik zou mijn weg vinden.

About the author

Patricia Ulenaers (1960 °Eksel) studeerde wijsbegeerte, psychiatrische verpleegkunde en coach existentieel welzijn vanuit een passie voor levensvragen. Deze studies ondersteunden haar in het omgaan met sterfelijkheid, ziekte, pijn en rouw. Ze wil mensen aanmoedigen om verwondingen en levensuitdagingen in de ogen te kijken. Als ervaringsdeskundige illustreert ze hoe je kracht kan ontwikkelen in kwetsbaarheid.

Reviews

2020-08-01 14:31:29 | By: RonaldHacken | Rating:
Een accuraat levensverhaal van Patricia, waarin ze vele positieve en negatieve ervaringen van zich af schrijft. Ze geeft zich volledig bloot. Het is eenvoudig geschreven, zonder franjes, maar met soms een erg 'diepe' ondertoon. Een aantal ervaringen zijn zeer herkenbaar voor velen onder ons. Het is een bevrijdend boek(je). Een aanrader alleszins.

2020-07-22 15:54:29 | By: Johannes Suyderlingh | Rating:
Dit mooie, zacht, maar sterk geschreven boekje zal je niet eerder (ook niet voor een pauze) dichtslaan vóórdat je het uitgelezen hebt... geen cliffhanger, noch tearjerker of 'how to' boek, maar eerder een pageturning introspectie die boeit en die menigeen zich zal doen afvragen: "hoe ging dat bij mij, toen ik in de miserie zat?". Want hetgeen Ulenaers hier zo meeslepend vertelt is heel herkenbaar maar het is niet voor iedereen weggelegd om soortgelijke ervaringen zó krachtig en begrijpelijk te verwoorden.
Eén van mijn lievelingsauteurs is Fjodr Dostoshewski, die het lijden van mensen als fundament ziet voor een doorwrocht leven. Het boekje van Patricia Ulenaers past in die traditie. Pas op! ik plaats het met dit oordeel niet in dezelfde klasse als het proza van FD, maar het kijkt om het hoekje er van...
enige minpunt vind ik dat sommige anekdotes aangehaald worden op voor mij anachronistische momenten...Maar niettemin: chappeau!Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Unalome - Bewust leven na ziekte

Author:

Patricia Ulenaers

Category:

Health

Number of pages:

82

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

03-07-2020

ISBN:

978-94-640-3472-1 / 9789464034721

Price:

€ 17,99

Language

Dutch

Rating:

  • (2)