Ursa Maior - Verdriet zo zwart als de nacht, liefde zo helder als de sterren

Lotte Testaert

Category: Poems

€ 15,99
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Ursa Maior is de tastbare herinnering aan mijn broer, Sander Testaert, die stierf nog voor hij kon meemaken hoe fantastisch zijn leven zou zijn. Dit boek is een dagboek, een relaas van het verdriet dat we al meer dan acht jaar meedragen. Het is een boek over pijn en verlies. Maar het is evenzeer – en misschien nog wel meer – een boek over liefde. Het is een boek over hoe liefde verder gaat dan de dood, want de kracht van liefde gaat over de grenzen van de metafysica heen. De dood houdt de liefde niet tegen. De liefde doet verder leven. Wat is de dood dan? Geen einde. Een begin.

From the book

Ik verlies hem. Ik verlies hem in mijn vastberadenheid hem vast te houden. Hij glipt weg in mijn ijzeren greep op spulletjes, prulletjes, dingetjes. Misschien kan ik hem niet tot leven maken en hem uit die hoodie halen. Of dat bed. Hoe oneerlijk van me om zo’n verwachtingen op te leggen aan zo’n kleine levenloze spullen, zo minuscuul en koud en kil terwijl hij zo levensgroot en warm en zacht was.

About the author

Lotte Testaert werd geboren in 1997 en groeide op met haar grote broer, Sander, en ouders. Al van jongs af aan heeft ze een passie voor literatuur en poëzie, waardoor ze als kind al een pak boeken verslond. Deze liefde voor literatuur werd pas omgezet in actief zelf schrijven na de zelfmoord van haar broer in 2012. Sindsdien, van haar veertiende tot heden, schreef ze honderden teksten en gedichten over dat immense verlies. Ursa Maior is daar een greep uit.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Ursa Maior - Verdriet zo zwart als de nacht, liefde zo helder als de sterren

Author:

Lotte Testaert

Category:

Poems

Number of pages:

52

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback A5

Release date:

20-11-2020

ISBN:

978-94-640-3773-9 / 9789464037739

Price:

€ 15,99

Language

Dutch