Formule 6 - Gekkigheid met een vleugje gevaar

Koen Vogels

Category: Children books
  • (3)

€ 20,50
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Heb je dat ook wel eens? Dat je, voordat er iets speciaals gebeurt, dat al voelt aankomen? En wat denk je? Het gebeurt nog echt ook! In Formule 6 - gekkigheid met een vleugje gevaar - overkomt dit een jongen van negen jaar. Op een dag krijgt hij een nieuwe invalleerkracht, omdat zijn meester ziek is. Hij voelt meteen dat er iets geks aan die man is. Deze leraar heeft een groot geheim!
Al gauw komt onze jonge held erachter wat dit geheim is... en hoe gevaarlijk dat is! Hij zal hulp moeten zoeken, om de snode plannen van deze gemene leraar tegen te kunnen houden. Maar wie zal zijn verhaal geloven?

From the book

Het geluk zat me helaas tegen. De meester was weer bij me komen staan.
‘Goed, waar waren we gebleven,’ zei hij met een valse grijns. ‘Oh ja! Open het raam en laat je naar beneden vallen.’ Even pauzeerde hij en dacht na. ‘Pak het raam aan de linkerkant maar!’
Ik gehoorzaamde met tegenzin en stapte naar het linker raam. Met gemak kiepte ik het naar binnen open. De frisse ochtendwind streelde over mijn wangen. Normaal gesproken zou ik ervan genieten, maar nu niet. Ver beneden mij waren kleuters rond aan het rennen. Het zachte geluid van hun plezier was nog net te horen. Iets naar ze roepen zou geen effect hebben. Niemand had door wat er gebeurde. Geen kind of juf keek op naar boven, helaas. Mijn rechterbeen zwaaide ik door het open raam. Een traan welde op in mijn ooghoek. Ik was bijna tien, maar ik zou mijn verjaardag niet halen. Ik zwaaide mijn andere been ook naar buiten. Daar zat ik dan, in het open raam. De tranen liepen over mijn wangen. Het was een geluk dat meester Kain weinig ervaring had met Formule 6. Hij leek niet te merken dat ik meer tijd nam dan mijn klasgenoten.
Ik dacht aan mijn ouders, mijn zus en mijn lieve vrienden. Hopelijk begrepen mijn ouders straks dat ik steeds de waarheid had gesproken. Ook dacht ik aan Crazy Science. Hoe die geweldige, knotsgekke professoren me hadden geprobeerd te helpen. Zomaar, zonder dat ze me kenden. Bijna wisten we samen een gevaarlijke gek tegen te houden. We hadden bijna zijn valse plannen aan het licht gebracht. Bijna. Helaas had ik deze gevaarlijke man onderschat. Het plan van meester Kain bleek beter te zijn dan het onze.
Ik voelde hoe ik mijn evenwicht verloor. Daar ging ik dan.

About the author

Koen Vogels (1980) vertelde al verhalen sinds hij kon praten.
Niemand kon toen echt volgen wat hij vertelde, maar dat werd later iets beter, gelukkig.
Hij kwam in 2009 in aanraking met het schrijven. Hij schreef toen een jeugdroman. Dat smaakte naar meer. Omdat hij als leerkracht basisonderwijs werkt, wilde hij veel liever boeken schrijven voor kinderen. Hij gebruikt in zijn boek de spanning en humor die hij ook in de klas tijdens zijn lessen graag gebruikt.

Bij elk verkocht boek in 2020 wordt €1,00 gedoneerd aan stichting Kidz-Taz in Oss. Stichting Kidz-Taz ondersteunt kinderen tot en met 17 jaar die opgroeien in gezinnen met een minimum inkomen. Zij organiseren een aantal leuke activiteiten door het jaar heen, zoals uitjes in de vakantie en rondom kerst en Sinterklaas. Meer informatie over deze organisatie vind je via https://kidztaz.jimdofree.com/

Reviews

2021-01-19 11:39:15 | By: Johnny Voesenek | Rating:
Formule 6 is echt een aanrader voor in de boekenkast. Het is een erg leuk verhaal waarin je als lezer het verhaal meemaakt vanuit de hoofdpersoon. Het gehele boek zit vol met leuke humor en daarnaast is het ook nog een erg spannend verhaal. De titel liegt niet: Gekkigheid met een vleugje gevaar. Zeker een aanrader!

2020-08-05 11:46:21 | By: Dianne Willemen | Rating:
Leuk om voor te lezen aan je klas!

2020-07-29 15:32:30 | By: Henk van Hees | Rating:
Geweldig leuk boek! Uit ervaring wist ik dat gekke wetenschappers en basisschoolleerlingen het heel goed samen kunnen vinden. In Formule 6 lees je dat ze ook samen criminele problemen gaan onderzoeken en die met heel spannende proefjes proberen op te lossen! Of het ze lukt? Lees en ontdek het zelf! professor Z.W.PluisWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Formule 6 - Gekkigheid met een vleugje gevaar

Author:

Koen Vogels

Category:

Children books

Number of pages:

168

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback A5

Release date:

24-07-2020

ISBN:

978-94-640-3426-4 / 9789464034264

Price:

€ 20,50

Language

Dutch

Rating:

  • (3)