Cover voorkant
Rozengeur of maar een schijn? - Het leven gaat niet altijd alleen maar over rozen
Rozengeur of maar een schijn? - Het leven gaat niet altijd alleen maar over rozen

Rozengeur of maar een schijn? - Het leven gaat niet altijd alleen maar over rozen

Améline Vandewalle

Category: Young Adult

€ 19,50

Free shipping

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

‘De meesten rekenden er steeds op dat ik glimlachte en dat ik sterk was. Iedereen kon steeds bij me terecht want ze wisten dat ik een luisterend oor was, maar hadden ze dan niet door dat ik ook gevoelens had?’

De vijftienjarige Eline heeft geweldige vrienden, doet enorm hard haar best op school en haalt steeds goede punten. Bovendien leert ze ook nog eens de jongen van haar dromen kennen en krijgt ze plots vijftien anonieme rozen. Een geweldig leven zou je denken. Rozengeur en maneschijn! Toch heeft Eline het enorm moeilijk thuis. Turbulente gebeurtenissen zorgen voor twijfels over de toekomst. Rozengeur of maar een schijn?

Bekijk hier de boektrailer van Ameline Vandewalle: https://www.youtube.com/watch?v=eyq0_fF5E4Q&feature=youtu.be

From the book

De bel ging. Daar was Lisa al.

‘Hey, Eline,’ zei Lisa terwijl ik de deur opendeed. ‘Je ziet er nogal gespannen uit. Gaat het wel met je?’ vroeg ze toen ze haar schoenen uitdeed.

‘Lientje, ik wil nog niet slapen! Laat me eruit!’ riep mijn mama.

‘Dus, hoe is het om naast Simon te zitten?’ vroeg ik Lisa op een zo normaal mogelijke manier.

‘Hij is echt heel grappig,’ lachte Lisa terwijl ze met haar ogen het huis doorzocht.

‘Eline! Kom nu onmiddellijk die deur open doen!’ hoorde ik mijn moeder weer roepen. Snel trok ik Lisa bij haar arm mee naar buiten.

‘Laten we op de stoeprand zitten en auto’s tellen. Het is al zo lang geleden dat we dat nog hebben gedaan,’ zei ik snel. Lisa keek me vreemd aan.

‘Dat deden we als we amper zeven jaar oud waren,’ zei ze verbaasd. Opeens hoorde ik geklop. Ik keek naar boven en zag mijn moeder op haar slaapkamerraam kloppen. Lisa had niks door.

‘Ik denk dat je beter kunt gaan,’ zei ik, terwijl ik haar richting fiets begeleidde.

‘Maar...’ mompelde ze. Voor ze wat kon zeggen, sloot ik de deur en liep de trap op. Snel liep ik naar de badkamer en keek door het raam om te zien of Lisa weg was. Toen ik zag dat de kust veilig was, liep ik naar de deur van mama’s slaapkamer. Aarzelend deed ik de deur open.

‘Liefje, waarom deed je dat?’ vroeg ze terwijl ze rustig naar me toe liep. Ik stond in de deuropening van haar kamer. Van schrik zette ik een stapje achteruit.

About the author

Ameline Vandewalle (2004) is geboren in Lochristi en woont met haar mama en vier zussen in Lokeren. In 2014 deed ze mee aan ‘The Voice Kids in Vlaanderen’ want ze houdt dan ook heel erg veel van zingen. Naast zingen, schreef Améline al een paar liedjes en gedichten. Ze had dan ook een aantal pogingen gedaan om een boek te schrijven maar na drie pagina’s hield het telkens weer op. Af en toe durfde ze wel eens romantische verhalen te fantaseren en uiteindelijk had ze genoeg inspiratie en doorzettingsvermogen om haar eerste boek te schrijven. Dit bleef niet bij drie volle pagina’s en uiteindelijk bleek het schrijven van boeken haar passie te zijn. Ze begon met schrijven zonder dat ze wist waar ze precies naar toe wou werken en hoe ze haar boek wou laten eindigen.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Rozengeur of maar een schijn? - Het leven gaat niet altijd alleen maar over rozen

Author:

Améline Vandewalle

Category:

Young Adult

Number of pages:

128

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback A5

Release date:

06-11-2020

ISBN:

978-94-640-3707-4 / 9789464037074

Price:

€ 19,50

Language

Dutch