Weet je wat er met Tiep gebeurd is? - een avontuurlijk sprookje

Nynke Greidanus

Category: Children books
  • (4)

€ 17,50
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Tiep was altijd een heel gewoon kind, net als jij: gewoon én bijzonder. En nu is hij zo klein als jouw hand! Zo begint dit verhaal. WAT IS ER GEBEURD?! Omdat hij weer groot wil worden maakt Tiep een zoektocht. Hij beleeft het ene spannende avontuur na het andere. Hij maakt ook grappige en ontroerende dingen mee. Je ziet het helemaal voor je en je wilt aldoor weten hoe het verder gaat. Vriendschap, vertrouwen, moed, doorzetten bij tegenslag, heimwee, helpen en geholpen worden, het komt er allemaal in voor. Om voor te lezen voor kinderen van 4 t/m 8 jaar.

From the book

Op zijn rug zwemt Tiep met hem naar de kant. De vlinder houdt zich stil, hij is trouwens te moe om nog te bewegen. Voorzichtig tilt Tiep hem uit het water en zet hem op een zonnig plekje neer.
“Dank je wel,” zegt de vlinder, “je hebt mijn leven gered.”
“Graag gedaan,” antwoordt Tiep. “Rust eerst maar uit en als je droog bent, kun je weer vliegen.”
Tiep blijft een poosje bij hem in de zon zitten.
“Ik ga nog even zwemmen,” zegt hij dan, “tot ziens, vlinder.”
En plons! Hij duikt het water weer in.
Hij lijkt wel een vis. Hij zwemt onder water en af en toe komt hij boven om adem te halen, dan hoor je hem proesten en even later is zijn hoofd weer verdwenen.
Zo komt het dat Tiep niet ziet dat er een grote zwarte zwaan met boze ogen op hem af komt. Tiep zwemt steeds dichter naar hem toe.
Stil glijdt de zwaan door het water, je ziet hem niet bewegen en toch komt hij zo snel vooruit.
Ze komen steeds dichterbij elkaar.
En nog heeft Tiep niets in de gaten...
Kijk, daar komt zijn hoofd weer boven water.
Vlakbij de zwaan!
De zwarte zwaan buigt zijn lange hals naar voren, zijn kop raakt Tiep bijna. Hij blaast naar Tiep en kijkt heel boos.
Tiep gilt van schrik en probeert snel weer onder te duiken. Maar de zwaan is sneller en heeft hem al bij zijn haar gegrepen.

“Au! Laat me los! Help!”
“Wat help! Wie help!” sist de zwarte zwaan boosaardig. “Hier in mijn grote meer komt echt niemand je helpen hoor.”
“Au!” gilt Tiep weer. De zwaan tilt hem aan zijn haren uit het water en gooit hem met een zwaai op zijn rug. Hij kijkt hem dreigend aan met een donker oog. Hij trekt zijn vleugels op waardoor er een muur van veren om Tiep heen staat.
Tiep is bang, maar ook boos.
“Laat me los!” Hij staat te stampvoeten op de rug van de zwaan.
Daar geeft de zwaan niet om, hij voelt het nauwelijks.

About the author

Nynke Greidanus schreef haar eerste kinderboek toen ze tien jaar was en ze is altijd blijven schrijven, ook later naast haar gezin en werk. Ze schreef verhalen voor kinderen en volwassenen, ze maakte kleine boekjes voor kleine kinderen, gedichten (waar ze tekeningen bij maakt) en een toneelstuk. ‘Weet je wat er met Tiep gebeurd is?’ schreef ze ooit voor haar kinderen en nu heeft ze het herschreven voor haar kleinkinderen en alle andere kinderen. Haar man maakte de foto’s en zij werkte daar haar illustraties in. Samen wonen zij in het oosten van het land.

Reviews

2020-10-08 16:24:32 | By: ied | Rating:
Wat een geweldig leuk, spannend en mooi verhaal! Een echte pageturner! Geweldig geschreven en van begin tot eind boeiend. Mooie karaktertekening van de verschillende dieren en andere personen (de heks en de kabouter). En de mooie illustraties passen er heel goed bij. Ik heb genoten!

2020-09-19 15:00:49 | By: J.D.H.Guesde | Rating:
Heerlijk verhaal,in één ruk uitgelezen en blij met een verrassend einde. Als 65+er is m’n kinderfeest kennelijk nog intact.Een aanrader!

2020-09-17 11:59:18 | By: Mirjam | Rating:
Ik las mijn kinderen voor, maar wilde zelf ook graag weten hoe t verder zou gaan. Een echt sprookje. Je fantasie komt tot leven met het verhaal van Tiep en de dieren die hij ontmoet. Niet zomaar een boek!!

2020-09-16 18:41:34 | By: Pauline Knijnenburg | Rating:
Wat een prachtig verhaal en wat een mooie afbeeldingen. Alles komt tot leven! Voor ik het wist werd ik er helemaal in meegenomen. Voor kinderen en ook voor hun volwassen voorlezers een aanrader.Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Weet je wat er met Tiep gebeurd is? - een avontuurlijk sprookje

Author:

Nynke Greidanus

Category:

Children books

Number of pages:

94

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback A5 liggend

Release date:

04-09-2020

ISBN:

978-94-640-3503-2 / 9789464035032

Price:

€ 17,50

Language

Dutch

Rating:

  • (4)