De Sekte

Lois Blommestein

Categorie: Thrillers

€ 20,99
Gratis verzending
Levertijd twee tot vijf werkdagen (Nederland en België)

Samenvatting

Een broer en zus ontsnappen uit een sekte vol geweld. In de sekte worden ze gebruikt als handelswaar en moeten alles doen om te overleven. Er zijn verschillende lagen: één, twee en drie. De laagste is drie, waar Sasia en Brent wonen. Ze hebben er genoeg van. De Baas genaamd Borke wil trouwen met Sasia en accepteert geen nee. Hij zet de achtervolging in, met alle gevolgen van dien.

Uit het boek

Weurden, vrijdag 8 december 1995

Het geschreeuw ging door merg en been en iedereen die op een kleine afstand stond kon het horen. De muren waren niet dik, het was van een dunne laag cement en het dak was van stro. Het was een klein kamertje en Liann kon geen kant op. Haar armen zaten boven haar hoofd vastgebonden met een stevige ketting. Haar polsen begonnen pijn te doen en te zweren. Ze wist niet hoe lang ze hier was, het was zeker een paar dagen. Haar lichaam was op, vroeg om eten en water. Hoe lang was het geleden dat ze iets had gedronken? Twee, drie dagen? Als ze niet snel iets naar binnen kreeg, was het afgelopen voor haar.

Misschien was dat ook beter.

Ze werd gestraft omdat ze ongehoorzaam was geweest. Omdat ze een eigen wil had en dat werd hier niet getolereerd. Liann had er geen spijt van, ze wilde niets liever dan hier weg gaan en dat was bijna gelukt als ze niet gesnapt was. Liann dacht dat ze het zorgvuldig had gepland, maar had het anders aan moeten pakken.

Liann was sterk, maar de mannen waren nog sterker. Door al het werk wat ze had gedaan, had ze spieren gekweekt. Liann keek naar haar polsen, ze tintelden, het bloed stroomde richting haar armen. Niet aan denken. Ze moest een plan bedenken, iets om uit deze hut te komen.

Liann hoorde stemmen en haar hart bonsde toen ze zijn stem hoorde, de man die haar dit aan had gedaan, die haar hierheen had gelokt en dingen had gedaan waar ze niet meer aan wilde denken.

Hij was de duivel in persoon. Hier noemden ze hem De Baas of Borke.

Liann vocht tegen haar tranen en trok aan de ketting. Ze moest hier weg.

‘Ga je ergens heen?’

Liann keek in zijn ogen en hij glimlachte. Twee andere mannen stonden naast hem, met geweren in hun handen. Ze hadden donkere kleding aan, alsof ze onzichtbaar waren. Liann wilde iets zeggen, maar Borke drukte zijn hand op haar mond.

‘Niets zeggen, alleen maar luisteren. Kun je dat?’

Liann knikte.

‘Mooi. Het heeft me erg veel moeite gekost om je te krijgen en jij dacht dat je weg mocht. Zomaar? Ik dacht dat je me wel goed genoeg kende.’

Liann keek hem niet aan, maar naar de grond, ze wilde hem niet aankijken en niet naar hem luisteren. Borke pakte haar gezicht stevig vast. ‘Let je wel op? Want anders moet ik je –’

‘Ja, ik let op.’

Borke glimlachte. ‘Ik heb je altijd gemogen. Vooral die persoonlijkheid van je.’

‘Baas,’ zei een lijfwacht.

‘Wat?’ sneerde Borke. Hij keek kwaad, wilde niet gestoord worden.

‘We hebben moeilijkheden in laag drie.’

‘Ga er naartoe en regel het. Ik blijf hier met Liann.’

De lijfwachten verlieten de hut. Liann stond er nu alleen voor. Ze moest er zelf voor zorgen om hier weg te komen.

‘Hoe lang ben je hier nu? Drie jaar? Waarom heb je er zo lang mee gewacht? Je kon toen nog weg, maar dat deed je niet. Waarom niet?’

Liann had er geen antwoord op. Borke vond het op de één of andere manier leuk om psychologische spelletjes te spelen.

In het begin was alles koek en ei en later leerde Liann hem goed kennen. Wist ze dat hij een monster was.

Over de auteur

Lois Blommestein (1989) is van jongs af aan al goed in het schrijven van korte verhalen. Ze heeft veel inspiratie gehaald uit haar jeugd en fantasie. Daarop volgde haar debuut Weg uit de hel (juli 2007) en Sole Survivor (maart 2009). Naast werken in de zorg, is Lois nog steeds bezig met het schrijven van nieuwe verhalen.

ReviewsSchrijf uw eigen beoordeling

:

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

:
:
:
 

Productinformatie

Titel:

De Sekte

Auteur:

Lois Blommestein

Categorie:

Thrillers

Aantal pagina's:

218

Geïllustreerd:

Nee

Uitvoering/Formaat:

Paperback A5

Verschijningsdatum:

14-08-2020

ISBN:

978-94-640-3479-0 / 9789464034790

Vaste prijs:

€ 20,99

Taal

Nederlands