Cover voorkant
Richting Wassenaar - Een riskante onderneming
Richting Wassenaar - Een riskante onderneming

Richting Wassenaar - Een riskante onderneming

Martin Schouman

Category: Novels
  • (3)

€ 21,99

Free shipping

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Na het overlijden van zijn moeder Marie krijgt Cor Lostwijk een bijzonder telefoontje van de notaris. Deze is op zoek naar een onbekende broer van Cor. De erfenis laat daarom op zich wachten. Cor is verbijsterd en vraagt zich af met welke geheimen zijn moeder het graf in is gegaan. Hield ze er een dubbelleven op na?
De daden van Marie hebben na haar dood bijzondere gevolgen, zelfs voor mensen die niet tot haar familie behoren.
Het verhaal dat zich grotendeels in Den Haag afspeelt, gaat over list, bedrog, vriendschap, eenzaamheid en naïviteit. Het gevolg is een meeslepende roman.

Met de aankoop van dit boek steun je de MS-Stichting. ​Zolang er geen medicatie voor MS is, hebben patiënten veel baat bij de begeleiding en coaching van de MS-stichting.​

Voor meer informatie: http://www.richtingwassenaar.nl/


From the book

  ‘Waar ben je bang voor?’, vraagt PJ, ‘denk je dat het voor mij moeilijk is om onder een baas te werken, nadat ik jarenlang voor mezelf heb gewerkt?’

  Hans slikt een keer. Het hoge woord moet er toch uit. Met hese stem antwoordt hij: ‘Ik vind het risico te groot. Ik heb deze zaak van de grond af opgebouwd en ik vraag me oprecht af wat de gevolgen zijn, als de pers er lucht van krijgt dat jij voor mijn kantoor werkt.’

  Hans huivert van zijn eigen woorden. Ze klonken harder dan hij hoopte.

  PJ kijkt hem met een strak, wit gezicht aan. In dit soort situaties is hij gewend om te zeggen dat hij het begrijpt. Hij schippert altijd in de marge tussen sociaal wenselijk gedrag en empathie. PJ is nooit van de harde woorden. Zal nooit zijn teleurstelling op de keien storten. Ook nu niet. Zeggen dat hij het begrijpt lukt deze keer ook niet. Het voelt als een soort black-out.

  Hans ziet het en beseft welke mokerslag hij zojuist heeft uitgedeeld aan zijn beste vriend. Sorry zeggen zou enorm misplaatst zijn. Zwijgen is het enige wat hij kan doen. Hij zou zijn vriend nu het liefst in de armen sluiten, maar hoe hypocriet is het om iemand een klap te geven en diegene vervolgens te troosten? Zo zitten ze minutenlang tegenover elkaar. Turend naar het tafelblad. Dan komt PJ langzaam overeind.

  ‘Jammer’, fluistert hij.

  ‘Sorry’, lispelt Hans.

  Traag lopen ze de werkkamer van Hans uit. PJ voorop, Hans met gebogen hoofd erachteraan.

  De secretaresse die achter de receptie zit, kijkt verbaasd naar het schimmenspel dat zich langs haar balie voltrekt. Hans loopt met PJ mee in de richting van zijn fiets en kijkt hem na. Het is een triest beeld. Een geslagen man die met een oude fiets aan de hand zwijgend de tuin van zijn kantoorpand verlaat.

About the author

Martin Schouman (1959) is bijna vijfentwintig jaar leraar Nederlands geweest in Den Haag. In zijn vrije tijd schreef hij graag over zijn belevenissen op school. Ook heeft hij een tijdje voetbalverslagen geschreven in een huis-aan-huisblad.

Toen hij begin 2020 met vervroegd pensioen ging en naar Heerlen verhuisde, besloot hij meer werk te maken van zijn hobby schrijven.
Richting Wassenaar is dan ook zijn debuutroman. In deze fictieve roman heeft hij delen van een waargebeurde geschiedenis verwerkt.

Reviews

2020-10-20 19:49:18 | By: Hans Kerkhoff | Rating:
Knap debuut! De auteur weet gebeurtenissen uit zijn eigen verleden te verwerken in een boeiend verhaal met een flinke scheut Haagse geschiedenis.

2020-09-21 15:56:10 | By: Marco Leons | Rating:
In debuut van Schouman, wordt de Haagse geschiedenis van de afgelopen 65 jaar in een vogelvlucht doorgenomen. Het is een boeiend verhaal met een verrassend plot.


2020-09-04 16:52:12 | By: M. Schuurman | Rating:
Onderhoudend geschreven. Spannend en verassend tot het laatste moment.
Met veel plezier gelezen.Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Richting Wassenaar - Een riskante onderneming

Author:

Martin Schouman

Category:

Novels

Number of pages:

212

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback A5

Release date:

14-08-2020

ISBN:

978-94-640-3480-6 / 9789464034806

Price:

€ 21,99

Language

Dutch

Rating:

  • (3)