Vallen

Sandra van Beek

Category: Art, culture & music

€ 15,50
Paid shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)
Order at the author

Summary

‘Dit boek ontstond na een val met een gebroken heup. Van het ene moment op het andere was ik een slachtoffer, een vrouw op leeftijd, lopend met krukken, een zielige patiënt. En dit was dit al mijn vijfde val in relatief korte tijd.
Bewegingen, verrichtingen gingen tergend langzaam. Ik moest me aanpassen, slow down.
In die langzame staat reflecteerde ik over wat er was gebeurd
en krabbelde wat notities op papier. Een toevallig gevonden leeg schilderdoek veranderde de penibele situatie: het bood
de kans weer (vrij) te gaan schilderen. Het doorbrak de pijnlijke toestand.
Daarna volgde spontaan een serie schilderijtjes op A5 papier. Ze vormen de leidraad voor dit persoonlijke verhaal, dat begint met de laatste val, de gevolgen ervan en de reflecties op alles dat te maken heeft met vallen en breken.
Op het moment dat ik net weer gewoon rondliep, ontstond de crisis corona. Met miljoenen andere mensen op aarde leefde ik noodgedwongen weer in een isolement. Nu draait het om solidariteit met vele anderen. En opnieuw bezinnen tot een nieuwe tijd aanbreekt’ (uit de inleiding Vallen).

From the book

Na een val met een gebroken heup ontstond een serie schilderijtjes die leidde tot hoofdstukken voor dit boek Vallen. Een lichte, autobiografische vertelling waarin het leven wordt bezien vanuit vallen en breken.  Een leuk boek met prachtige illustraties.

About the author

Sandra van Beek is journaliste, vertaalster en filmresearcher. Met filmmaker Kees Hin maakte zij veel documentaires, waarvan recent De Fietser (2018) en De beslissing van Wim Maljaars (2011). In 2014 publiceerde zij de biografieschets Ik een nieuwe Mondriaan? Ik ben een ouwe Schoonhoven!, ‘een voortreffelijke biografie’, aldus Wim Brands destijds in de VPRO Gids. In het Engels verscheen dit boek onder de titel: Zero Man Jan Schoonhoven, artist and civil servant.
Zij is secretaris van de Stichting Marius van Beek, die de beeldhouwwerken van haar vader beheert. In 2011 publiceerde zij De vogel een onderzoek naar de staat van zijn beelden in de openbare ruimte.
Vallen is te bestellen via www.boekscout.nl - Bol.com - www.sandravanbeek.nl

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Vallen

Author:

Sandra van Beek

Category:

Art, culture & music

Number of pages:

118

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

09-07-2020

ISBN:

978-94-640-3452-3 / 9789464034523

Price:

€ 15,50

Language

Dutch