Het Kunstgebit - Dode in een Middelburgs café

Berend Huisjes

Categorie: Thrillers
  • (3)

€ 17,99
Gratis verzending
Levertijd twee tot vijf werkdagen (Nederland en België)

Samenvatting

De tweeling Paul en Jo lijken onafscheidelijk: Ze hebben een hoop meegemaakt in hun jeugd, ze springen voor elkaar in de bres tijdens de criminele activiteiten waarin ze uiteindelijk terechtkomen.
Eén van hen is dood aangetroffen in de toiletruimte van een Middelburgs café – wat is er gebeurd?
Om de doodsoorzaak te achterhalen, wordt door het rechercheteam het leven van de tweeling gereconstrueerd. Men hoopt zo aanwijzingen te vinden voor deze onverwachte en verdachte doodsoorzaak. Diverse mogelijke verdachten komen in beeld, het net lijkt zich te sluiten. Uiteindelijk komt er een verrassende en bizarre ontknoping.

Uit het boek

De volgende dag grote consternatie bij “De Vlieg”. Toen de schoonmaakster, van schoonmaakbedrijf “Altijd Schoon”, de toiletruimte van de heren wilde schoonmaken en ze de deur met moeite open kreeg. Toen dat eindelijk lukte gilde ze de hele straat bij elkaar en rende in paniek naar buiten. Het was nog vroeg en er waren weinig voorbijgangers. Uiteindelijk stopte er iemand bij haar en vroeg: ‘Wat is er toch mevrouw, u schreeuwt moord en brand, ik kan er geen touw aan vastknopen. Is er iemand vermoord of zoiets?’
‘Ja meneer, dat denk ik wel.’
‘En is dat familie van u, omdat u zo overstuur bent?’
‘Nee meneer, ik ben van het schoonmaakbedrijf “Altijd Schoon”, en toen ik vanmorgen de toiletruimte van de heren wilde schoonmaken kreeg ik de deur bijna niet open. Nu is het daar wel vaker een rotzooitje en men luistert niet altijd naar mij. Ik zeg altijd tegen de mannen als ze naar het toilet gaan en hun mannelijkheid boven het urinoir willen hangen: “Heren kom dichterbij, hij is korter dan u denkt”.
Mijn man ergert zich vreselijk aan die uitspraak van mij, zeer waarschijnlijk omdat ik over de lengte van zijn mannelijk geslachtsorgaan de waarheid spreek. Als mijn man veel zeurt, zeg ik hem: “Als je hem niet kunt vinden, heb ik wel een haaknaald voor je”. Het chagrijn kan daar niet om lachen meneer.’
‘Maar moet u daarom zo gillen en iedereen in deze straat wakker maken?’
‘Nee meneer, ik kreeg de deur van de mannentoiletruimte met moeite open, omdat een lijk de deur barricadeerde.’Over de auteur

Berend Huisjes werd in Hoogeveen geboren, op 9 november 1944. Hij schreef reeds drie boeken: Ik zoek mijn vader, over de oorlogservaringen van zijn vader en twee romans, deels autobiografisch: Valpartij met gevolgen en Pieters Pad.
In 1965 is hij verhuisd naar Zeeland. Van 1961 tot 1975 is hij administratief werkzaam geweest in diverse functies bij verschillende bedrijven.
In 1975 is hij overgestapt naar het onderwijs en gaf les in economische en administratieve vakken. Van 1993 tot 2003 was hij eigenaar en oprichter van een Administratiekantoor.
Het schrijven van het boek Ik zoek mijn vader (2019) heeft bij hem het schrijversvirus losgemaakt. Na het schrijven van twee romans is er nu deze heuse thriller Het Kunstgebit.

Reviews

2020-09-01 15:20:32 | Door: Ine | Waardering:
Een lekker vlot lezend boekje. Ik kreeg tijdens het lezen er een beetje S. Carmiggelt-gevoel bij en zette mijn brein aan tot wat puzzelen, omdat ik Middelburg redelijk goed ken. Blijf zo schrijven Berend, je schare aanhangers zal met je mee groeien. Veel succes.

2020-08-16 12:25:20 | Door: Erwin | Waardering:
Een leuk boek met een verrassende ontknoping. Ga zo door, Berend!

2020-08-04 10:38:14 | Door: Carla | Waardering:
Schitterend opgebouwde thriller. Grappig, mooi geschreven en een zeer verrassende ontknoping.Schrijf uw eigen beoordeling

:

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

:
:
:
 

Productinformatie

Titel:

Het Kunstgebit - Dode in een Middelburgs café

Auteur:

Berend Huisjes

Categorie:

Thrillers

Aantal pagina's:

114

Geïllustreerd:

Nee

Uitvoering/Formaat:

Paperback A5

Verschijningsdatum:

24-07-2020

ISBN:

978-94-640-3536-0 / 9789464035360

Vaste prijs:

€ 17,99

Taal

Nederlands

Waardering:

  • (3)