Door de afvoerpijp - Het ondergrondse leven van de rat

Annelies Govaarts

Category: Miscellaneous

€ 16,99
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Door de afvoerpijp gaat over een fictieve gemeenschap van ratten in het riool, maar is tegelijkertijd ook een afspiegeling van de bovengrondse wereld. Met veel fantasie worden de meest absurde zaken aan de kaak gesteld op een zeer humoristische wijze die ook behoorlijk wat fantasie van de lezer vraagt. Wat doen ratten zoal daaronder? Hebben ze daar restaurants, gaan ze naar school, gebeuren er zaakjes die het daglicht niet kunnen verdragen? Houden ze zich bezig met politiek? Dit alles en meer komt ter sprake met zeer verhelderende en grappige tekeningen uit de koker van de schrijver om het geheel wat luister bij te zetten.

From the book

Nu dat we de rattenhiërarchie en de rattenpolitiek besproken hebben, kunnen we overgaan tot de alledaagse rattenactiviteiten in het riool. Te beginnen met culinaire hoogstandjes.
Als er smakelijke dingen door de wc gespoeld worden, kan er bijvoorbeeld een rat op de uitkijk staan. Die kan dan meteen de telefoon beantwoorden als er gebeld wordt dat er iets lekkers onderweg is. Dat scheelt een hoop tijd, want zaken vloeien natuurlijk met enige snelheid door het riool. Zo zou het kunnen gebeuren dat men misschien te laat is om de boel eruit te scheppen en dan allerhande lekkere hapjes misloopt.
Verder zou het ook zo kunnen zijn dat als er regelmatig dezelfde maaltijden of etensresten doorgespoeld worden, het misschien de moeite waard is om een ondergronds restaurant te openen, waar de zaken dan op de menukaart vermeld worden.
Men weet natuurlijk niet of alle ratten dezelfde smaak hebben en van al het doorgespoelde eten houden. Met een menukaart heeft elke rat de mogelijkheid al naar gelang zijn of haar voorkeur zijn dagelijkse voedselinname met wat lekkers aan te vullen. Dus is er ook een rattenkelner die dagelijks de ‘menukaart’ bijhoudt en op zo’n krijtbord de dagelijkse lekkernijen vermeldt.

About the author

De auteur is een zeer bereisde dame die de hele wereld altijd vanuit een zeer observerend en analytisch standpunt bekijkt. Op een gegeven moment had ze het illustere idee om een denkbeeldige rattengemeenschap te gebruiken om daarmee ook eens te reflecteren over de bovengrondse maatschappij en op een grappige manier een aantal zaken aan de kaak te stellen. Lees het boek en ga op ontdekkingsreis.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Door de afvoerpijp - Het ondergrondse leven van de rat

Author:

Annelies Govaarts

Category:

Miscellaneous

Number of pages:

64

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

16-10-2020

ISBN:

978-94-640-3745-6 / 9789464037456

Price:

€ 16,99

Language

Dutch