Doodlopende Weg - Een anthropologisch mysterie

Lammert Meijer

Category: Thrillers

€ 21,50
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

DEEL 1, BEGIN EN EINDE

Drie verweven verhaallijnen
Van Delft (linguïst), Fletcher (antropoloog) en Andersson (bioloog) gaan op expeditie naar een niet eerder verkende vallei in Papua Nieuw Guinea. Deel 1 verhaalt hun avonturen naar de plaats van bestemming. Daar, maar ook onderweg, gebeuren onverwachte zaken. Marchais legt de schuld voor zijn falen bij Van Delft, Andersson en zijn chef Messerman. Hij zweert wraak. Door sluwe manipulatie vindt hij een weg, die naar genoegdoening kan leiden. Hij creëert een ideale uitvalsbasis om zijn plannen uit te voeren. Van Delft is mogelijk een highly functional autistic savant. Zij bezit enerzijds heel bijzondere talenten, maar anderzijds ook beperkte sociale vaardigheden. Een platonische relatie, meer kan het niet zijn. Kan ze ontsnappen uit de cocon, waarin ze zich bevindt?

From the book

Er waren geen lichten in de grote hal verschenen. Er waren geen andere geluiden geweest dan af en toe dat van een vallende druppel. Hij was beslist niet bang uitgevallen, maar toch moest hij aan zichzelf toegeven dat dit beslist geen prettige tien minuten waren geweest, vanwege dezelfde reden dat het in de nauwe doorgang in de eerste grot onplezierig was geweest. Hij deed zijn lamp aan en knipperde met zijn ogen, die even tijd nodig hadden om aan het licht te wennen. Hij deed de rugzak achterop, liep de gang in en passeerde de schildering.
Na de tweede bocht meende hij voor zich uit heel zachtjes iets te horen. Dat kon niet, want Eva en Johan moesten veel verder zijn doorgelopen om daar op hem te wachten. Ja, hij hoorde beslist wat, heel zacht. Snel deed hij zijn lamp uit en zette de rugzak op de grond en knielde erachter. Was er wat gebeurd? Zijn hartslagfrequentie schoot naar honderdvijftig en zijn toch al verhoogde adrenalineniveau steeg naar het vijftigvoudige van normaal. Het geluid werd harder en toen zag hij een vaag schijnsel op de wand bij de volgende bocht. Er kwam iemand aan. Wat was er gebeurd? Hadden ze Eva en Johan te pakken genomen? Kwamen ze nu voor hem? Dat moest wel zo zijn. Schielijk keek hij achterom om te kijken en te luisteren of er van die kant ook iets naderde en hij dus tussen twee vuren zat. Nee, gelukkig; daar was het stil en donker. Met de revolver gericht op het naderende licht, knielde hij nog wat dieper weg achter zijn rugzak. Met onbewust trillende kaken en strak gespannen zenuwen, was hij klaar om te schieten.
Het licht werd helderder. Hij hoorde naderende voetstappen. Er werd geen poging gedaan om geluidloos te lopen. Daar was ook geen reden voor, het licht kondigde immers de komst aan. Nog even en dan zou de vijand om de bocht komen. Hij stond volledig op scherp. Zijn vinger kromde zich om de trekker...

About the author

Lammert Meijer (1951) studeerde Aardrijkskunde en Personeel & Organisatie. Hij werkte als zelfstandig HRMconsultant in Nederland, andere Europese landen en op Curaçao en St. Maarten. Hij reist graag en doorkruiste Europa. Meerdere malen toerde door Australië, Noord- en Midden-Amerika en het Caribische gebied. Het onderweg zijn was voor hem dan minstens zo interessant en belangrijk als de eindbestemming. Naast de traditionele vorm van reizen beleeft hij nu veel plezier aan het vorm en inhoud geven aan een andere manier van avontuurlijk en spannend reizen. Zo ervaart hij het schrijven van een boek. Het resultaat deelt hij met veel genoegen met zijn lezers.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Doodlopende Weg - Een anthropologisch mysterie

Author:

Lammert Meijer

Category:

Thrillers

Number of pages:

242

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

04-09-2020

ISBN:

978-94-640-3510-0 / 9789464035100

Price:

€ 21,50

Language

Dutch