Elke dag vla met vlokken - Mijn ouders gaan scheiden, wat nu?

Mariël Roelfsema

Category: Children books
  • (1)

€ 18,50
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

De ouders van Fleur en Joost gaan scheiden. Hierdoor loopt Fleur tegen allerlei problemen aan. Waarom zijn de juiste schoenen nooit in het juiste huis? Houdt papa nog wel van mij als mijn nieuwe broertje er is? Bij wie hoor ik eigenlijk als ik op school ben? Waarom heeft mama ineens een vriendin? En hoe gaat Kerst eruit zien nu papa en mama uit elkaar zijn?
In verschillende, korte, herkenbare verhalen vindt Fleur samen met haar ouders een oplossing voor al deze problemen.
De extra vragen voor de kinderen en de informatieve voetnoot voor de volwassenen biedt extra houvast bij het voeren van een vervolggesprek over het verhaal.

From the book

Het is vrijdagmiddag en Fleur is samen met mama op haar kamer om haar tas in te pakken. “Wat moet er allemaal mee?” vraagt mama aan Fleur. Fleur denkt na over wat ze nodig heeft de komende dagen.
“We gaan op zondag zwemmen, dus mijn badpak moet mee, en oma is jarig dus mijn nieuwe rokje moet ook mee”, antwoord Fleur. Fleur vindt het altijd vervelend om haar tas in te pakken. Altijd nadenken over de dagen die gaan komen. Altijd alles vooruit plannen. Fleur vindt dat een heel gedoe! Gelukkig helpt mama haar altijd met de tas.
Na het eten brengt mama haar naar het huis van papa. Mama loopt mee naar binnen en zet de tassen van Fleur en Joost in de gang.
 “Heb je alles meegenomen?” vraagt papa. Fleur denkt dat ze niets is vergeten maar ze weet dat nooit zeker. Meestal als papa iets leuks wil doen, heeft ze niet de juiste schoenen of kleren bij zich. Spullen zijn altijd overal en nergens; ze moeten altijd overal zijn, zowel bij papa als mama, maar ze zijn altijd nergens, altijd in het andere huis. Toen Fleur nog in één huis woonde, had ze daar geen last van. De schoenen die ze nodig had waren altijd overal.
Als Fleur ‘s avonds in haar nieuwe rokje met papa en Joost naar de verjaardag van oma wil gaan, schrikt ze. “Mijn nieuwe ballerina’s! Ze zitten niet in de tas!” Fleur begint te huilen. Ze is verdrietig en boos tegelijk. “Altijd die rot tas en dat gedoe! Ik kan niet met mijn oude gympen naar oma. Mijn spullen zijn altijd nergens sinds jullie gescheiden zijn!” Fleur begint nog harder te huilen.

About the author

Mariël Roelfsema is Kindbehartiger en heeft een eigen praktijk in het noorden van Nederland (Klem Kindbehartiging). Als professional, en ervaringsdeskundige op scheidingsgebied, begeleidt zij kinderen als hun ouders gaan scheiden of reeds gescheiden zijn. Ze merkt in de praktijk dat kinderen het fijn vinden om zich te kunnen spiegelen aan andere kinderen en zo makkelijker praten over de problemen die een scheiding voor hen met zich meebrengt. Een goed verhaal waarin kinderen zich herkennen, biedt een opening voor een gesprek.

Reviews

2020-09-13 13:40:59 | By: Diane Sharon Vivo | Rating:
Bijna alle thema's die er maar kunnen voorkomen voor/ tijdens en na een scheiding worden in dit boek op een duidelijk manier opgepakt zonder het belerende vingertje. Met ontzettend veel openheid en ruimte over latend voor het kind om zelf aan te geven waarmee het kind eventueel kan zitten. Een must have voor scheidings- professionals die met kinderen werken.Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Elke dag vla met vlokken - Mijn ouders gaan scheiden, wat nu?

Author:

Mariël Roelfsema

Category:

Children books

Number of pages:

96

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback A5

Release date:

04-09-2020

ISBN:

978-94-640-3514-8 / 9789464035148

Price:

€ 18,50

Language

Dutch

Rating:

  • (1)