Cover voorkant
Psychose in kleur
Psychose in kleur

Psychose in kleur

Anja Lemmen


€ 17,50

Free shipping

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Psychose in kleur geeft heldere, nuchtere informatie over de aandoening Psychose. Het boek geeft uitleg, tips en ruggensteun over hoe familie, omgeving en jijzelf op een prettige manier met psychosegevoeligheid om kunt gaan. Hoe werk je aan je herstel en hoe kun je de symptomen herkennen en je psychose de baas worden. Dit staat helder en stapsgewijs beschreven in Psychose in kleur. Ook lees je hoe je als familielid tot steun kunt zijn zonder daarbij zelf kopje onder te gaan. Misverstanden over de aandoening worden ontrafeld en stigma’s maakt de auteur bespreekbaar. Welke instanties je verder kunnen helpen wordt beschreven en ook hoe je kinderen kunt helpen sterk te staan wanneer een psychose storm voorbij komt waaien. Dit alles wordt ondersteund door humoristische illustraties.

From the book

Een gesprek met iemand die een psychotische kwetsbaarheid heeft...

Je kent iemand in je omgeving die een psychotische kwetsbaarheid heeft en je bent misschien zelf getuige geweest van de crisis waarin die persoon verkeerde.
Gaandeweg zie je ook wel dat de persoon hersteld is en zijn leven weer op probeert te pakken. Je zou eigenlijk wel eens een praatje met hem of haar willen maken, maar je weet niet precies hoe. Je voelt je misschien ongemakkelijk, omdat je alle twee wel weet wat er is gebeurd en dat maakt de drempel om contact te leggen hoog.

Wat kan je doen om toch het contact aan te gaan?

About the author

Anja Lemmen (1967) is ervaringsdeskundige op het gebied van psychosen. Zij heeft een moeder die psychosegevoelig is en door erfelijke aanleg kreeg zij zelf in 2010 een psychose en werd hiervoor opgenomen en herstelde weer. Anja sloot de Koninklijke Academie van Beeldende kunsten af in Den Haag in 1992 en rondde haar HBO studie SPH Social Work af in 1999. Met deze opleiding, kennis en ervaring die zij in de loop der jaren opdeed, wilde zij een boek schrijven en illustreren om mensen te helpen die op de een of andere manier te maken hebben met psychosegevoeligheid. Ook wil de auteur stigma’s bespreekbaar maken en met het boek Psychose in kleur inclusie en gelijke behandeling van mensen met psychosegevoeligheid bevorderen.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Psychose in kleur

Author:

Anja Lemmen

Category:

Psychology and personal development

Number of pages:

68

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback 20 x 20 cm

Release date:

25-09-2020

ISBN:

978-94-640-3582-7 / 9789464035827

Price:

€ 17,50

Language

Dutch