Cover voorkant
Dan sla ik mijn armen om haar heen - Verhalen van een clown in de zorg
Dan sla ik mijn armen om haar heen - Verhalen van een clown in de zorg

Dan sla ik mijn armen om haar heen - Verhalen van een clown in de zorg

Annet Bouwmans

Category: Health
  • (2)

€ 20,50

Free shipping

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Als Contactclown Doeke speelt Annet voor mensen met een vorm van dementie of kinderen en volwassenen met een verstandelijk en/of meervoudige beperking. Ze speelt in op de situatie, de stemming en het gevoel van de ander.
Zo kunnen er bijzondere en leuke, maar ook ontroerende en emotionele momenten ontstaan. Als ze een woning binnenstapt, wordt ze altijd weer verrast door de reacties. Nooit zijn deze gelijk, nooit is het spel twee keer hetzelfde. Al haar voelsprieten staan op scherp, al haar zintuigen staan aan.
Ze probeert te zien en te voelen wat er omgaat in de mensen waar ze voor komt. Over de bijzondere dingen die tijdens het spelen gebeuren, schrijft ze verhalen.
Een paar van deze verhalen zijn in dit boek opgenomen.

From the book

We staan samen in de deuropening van de woning. Met we bedoel ik een verzorgster en mezelf. Tot ons verdriet hebben we een tijdje geleden afscheid moeten nemen van een mevrouw die hier woonde.
Ze voelde zich hier echt thuis en werd altijd met liefde verzorgd. “Ik mis haar en haar familie zo erg”, zegt de verzorgster tegen me. Als ik naar de verzorgster kijk, bedenk ik me dat ze een enorm lieve meid is. Ze doet haar werk met zo veel liefde. Ze werkt vanuit haar hart en met gevoel. Juist daarom is ze een groot voorbeeld voor anderen. Ik deel mijn gedachten met haar. Zodra ik mijn zegje gedaan heb, omhelst ze me. Ik bedank haar. Dankjewel, lieve lieverd. Dankjewel dat ik je collega mag zijn.
We zijn samen naar een herdenkingshoekje gelopen en halen een paar intens mooie herinneringen aan mevrouw op. De volgende gebeurtenis hebben we samen mogen beleven met mevrouw:

“Kijk dan! Kijk eens hoe ik ronddraai”, zegt mevrouw en ze maakt met haar armen draaiende bewegingen. De verzorgster en ik zijn bij haar op de kamer. Ze ligt in bed en is een beetje verdrietig. De verzorgster heeft me daarom gevraagd om een extra lang bezoek aan mevrouw te brengen.
Het is buiten erg warm, maar binnen heerlijk koel. Dat komt doordat de luifel omlaag is. Mevrouw heeft haar dekens teruggeslagen en geniet van de koelte. "Draait en zweeft u nu hier?" vraag ik. Mevrouw knikt. Ik vraag of ze op een wolk zweeft. Mevrouw vertelt dat dit inderdaad het geval is.
Ik vraag of de verzorgster en ik mee op de wolk mogen. Even later zweven we daar met zijn drietjes. "Voelt u de wind?" vraag ik terwijl ik met mijn waaier zachtjes in het gezicht van mevrouw wuif.

About the author

Annet (1957) heeft haar hele leven gezocht naar werk dat ze graag wilde doen. Ze zocht naar iets wat echt was maar vond het niet. Misschien omdat eerst andere belangrijke zaken haar tijd in beslag namen.
Annet heeft uiteindelijk ontslag genomen en is op zoek gegaan naar wat ze graag zelf wilde. Ze las over het werk als clown in de zorg en dit ontroerde haar. Tegelijk dacht ze: Dit is het!

Reviews

2020-12-12 09:01:13 | By: Flow | Rating:
Prachtige verhalen die heel herkenbaar zijn door mijn werk als Contactclown in de Zorg.
Hier wordt je blij van!

2020-12-07 12:27:44 | By: Rita Ketelaars | Rating:
Super mooie verhalen uit het leven van Annet als contactclown Doeke.
Haar eerlijke manier waarmee ze mensen benadert is aandoenlijk en eerlijk, daardoor bereikt ze een echt en eerlijk contact met de persoon waarvoor ze speelt, of het nu om een kind of een volwassen gaat. Annet straalt warmte uit, en dat is te voelen in haar verhalen.
Annet bedankt dat je dit met ons wil delen.Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Dan sla ik mijn armen om haar heen - Verhalen van een clown in de zorg

Author:

Annet Bouwmans

Category:

Health

Number of pages:

124

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback 20 x 20 cm

Release date:

27-11-2020

ISBN:

978-94-640-3790-6 / 9789464037906

Price:

€ 20,50

Language

Dutch

Rating:

  • (2)