Cover voorkant
De Cyber Arena - Een blik op digitale confrontaties en de bestrijding ervan
De Cyber Arena - Een blik op digitale confrontaties en de bestrijding ervan

De Cyber Arena - Een blik op digitale confrontaties en de bestrijding ervan

Vincent Naessens


€ 23,95

Free shipping

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

De samenleving is de afgelopen twintig jaar aan een razendsnel tempo gedigitaliseerd. Het internet verbindt steeds meer diensten, nutsvoorzieningen en kritische infrastructuur. Machines nemen taken over, elektronische handel floreert en intelligente apparaten zijn de huiskamer binnengedrongen. De belangen in de virtuele wereld nemen toe. Die ontwikkelingen trekken helaas ook individuen en organisaties aan met minder goede bedoelingen.

In De Cyber Arena schetst Vincent Naessens een beeld van de groeiende digitale dreigingen. Aan de hand van opzienbarende cyberincidenten neemt hij de lezer op sleeptouw in een werkelijkheid van digitale krachtmetingen. Het boek stelt bovendien de mogelijkheden en beperkingen van de huidige technologie op scherp en presenteert belangrijke uitdagingen voor het komende decennium.

Vincent Naessens is computerwetenschapper aan de KU Leuven.  Hij doceert softwaresystemen en cyberbeveiliging.  Als expert in deze domeinen werkt hij nauw samen met technologiebedrijven en maatschappelijke actoren.

Voor meer info: https://www.decyberarena.be/

From the book

"In de recente geschiedenis heeft de mensheid een nieuw universum geschapen: de virtuele kosmos. De snelheid en kracht waarmee de digitale revolutie zich voltrekt is onvoorstelbaar. De transformatie werkt in op alle vitale aspecten van de samenleving: gezondheidszorg, mobiliteit, handel, sociale interacties, milieu... Initieel waren de reële en de virtuele wereld nog duidelijk van elkaar gescheiden. Sedert het begin van eenentwintigste eeuw vervagen de grenzen. Meer zelfs, de virtuele wereld oefent steeds meer controle uit op de reële wereld en stuurt die aan. Een schat aan digitale data wordt belangrijker dan grootgrondbezit of de controle over traditionele grondstoffen. Complexe softwaresystemen beslissen over leven en dood.”

About the author

Vincent Naessens is computerwetenschapper aan de KU Leuven. Hij doceert softwaresystemen en cyberbeveiliging. Als expert in deze domeinen werkt hij nauw samen met technologiebedrijven en maatschappelijke actoren.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

De Cyber Arena - Een blik op digitale confrontaties en de bestrijding ervan

Author:

Vincent Naessens

Category:

Popular Science

Number of pages:

210

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback A5

Release date:

04-09-2020

ISBN:

978-94-640-3548-3 / 9789464035483

Price:

€ 23,95

Language

Dutch