Niet alles is verloren - Een ode aan Howard Geld

Ramiro Munoz Carvajal

Category: Novels
  • (3)

€ 15,50
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Niet alles is verloren is een behulpzaam boek voor hen die zijn of haar leven ook graag anders zou willen inrichten.
Als lezer beland je midden in het bewogen leven van Bastiaan. Drugs, seks en vrouwen drijven hem voort. Dit alles wordt teveel voor Bastiaan, hij verliest alle controle. Wanneer Bastiaan in contact komt met de nalatenschap van Howie, vindt er een omslag plaats. Stap voor stap verandert hij van een verslaafde jongeman naar iemand die de controle heeft over zijn leven. De auteur brengt op een harmonieuze wijze twee tegengestelde werelden bijeen. De wereld van vooroordeel, stigma en die van de ervaringsdeskundige. Het boek is geschreven als een ode aan de oprichter Howard Geld.

From the book

Vaak schreeuwde deze gek woorden naar mij zonder enige reden: ‘’Lafaard, kom hier mietje.’’ Hij stelde mij altijd dezelfde vraag: ‘’Ben je nou een vent, hoe zit dat?’’ Ik bleef als jongetje natuurlijk stil, ik kon niet begrijpen wat hij hiermee bedoelde. Ook omdat hij bijna altijd stomdronken was. Mijn moeder die zei niks, want ze wist dat ze geslagen zou worden. Hij had losse handen en als enig kind ontsnap je niet aan de klauwen van zo’n monster.

De dag van zijn dood herinner ik me nog altijd. Hij zat weer eens dronken thuis en begon mijn moeder te slaan. Mijn moeder, die zichzelf nooit verdedigde, deed dit keer wat anders. Ze schreeuwde om hulp. Ik verstopte me onder mijn bed en opeens hoorde ik een harde knal. Mijn moeder schreeuwde, ik kwam aan in de huiskamer en daar lag mijn vader met een gat in zijn hoofd. Ik viel flauw op dat moment, later kreeg ik van mijn moeder te horen dat mijn vader zichzelf had doodgeschoten. Tot de dag van vandaag weet ik niet of dit waar is. Maar elk jaar op de dag van zijn dood houd ik een dronkenmansavond. Voor de dronken zeeman die zich zijn eigen leven ontnam.

Van kleins af aan weet ik niet hoe het is om een vader te hebben die je liefheeft. Soms denk ik aan zelf kinderen te maken, maar dan voel ik een verstikking in mij opkomen. En denk ik bij mijzelf, wie wil jou nou als vader hebben? Ik ben een waardeloze vent. Maar iets in mij zegt dat ik het toch ooit moet proberen.

About the author

Dit is Ramiro Muñoz zijn derde boek. Dit keer heeft de auteur zichzelf uitgedaagd om een complex probleem zo toegankelijk mogelijk te beschrijven. Zijn knappe schrijfstijl en diepe gedachtegangen springen van alle pagina’s af. Door elk hoofdstuk af te wisselen met een gedicht, laat de auteur zichzelf wederom van zijn poëtische kant zien. Ramiro is geboren in Chili en woont in Nederland sinds 1978. Hij schreef zijn eerste autobiografische boek ‘’Hij sprak tot mij door de boomstam’’ in 2016.

Reviews

2022-03-31 18:07:03 | By: Sara Smets | Rating:
Beste Ramiro, ik heb net je boek uit. Ik vond het fantastisch om te lezen en om te ervaren hoe open jij bent. Het mooie is dat ik je in het echt ken en toen wij gepraat hebben, viel het me op dat jij heel welbespraakt bent en dat jij de kunst van doorvragen beheerst als geen ander. Je bent een warme persoonlijkheid en ik denk dat veel mensen zich veilig voelen bij jou. Steun aan je hebben. Nu ik je boek gelezen heb, krijgt alles nog meer waarde. Voor mij (ook voor het werk dat ik doe) was de ervaringsdeskundige altijd al de échte professional en we hebben helaas vaak ervaren dat de professionals die in organisaties werken goedbedoelde theorie op iedereen loslaten maar geen kaas hebben gegeten van de praktijk. En dat ze meestal de mensen met praktijkervaring naar achteren schuiven.

Jouw boek heeft mij nog een extra reden gegeven dat wij (Joris en ik voor Huishoudboekje, Wijkstation en United Network) blijven werken vanuit de kennis en kunde van de mensen met ervaring en uitgaan van de eigen kracht van mensen. Wij geloven erin dat er op deze manier echte stappen voorwaarts kunnen gemaakt worden.

We nemen er een taak bij: ervoor zorgen dat de ervaringsdeskundige professional als een evenwaardige gezien wordt aan de theoretische professional.

2020-10-27 16:41:42 | By: Andreas Manuela | Rating:
Ik ben aan het lezen gegaan en vanaf het voorwoord tot aan het eind is het een onderhoudende reis geworden.
Een reis waarbij ik als ervarings deskundige zowel ''herkenning'' en ''erkenning'' ervaarde.
De eerlijkheid en kwetsbaarheid en de worsteling van de hoofdpersoon zijn met humor en satire vlijmscherp in beeld gezet.
De afsluiting met een gedicht van elk hoofdstuk maakt het diepere leven in de mens zichtbaar.
Het is een klein en vlot leesbaar boekje geworden.
En toch met een massieve inhoud.
De taal is niet moeilijk te volgen en spreekt een ieder van boven 16 gelijk aan.
Wat ik mooi vind is dat Ramiro, de auteur, erin slaagt, een duidelijke brug te leggen tussen twee werelden.
Een gebroken wereld en de zorg/genezende wereld.
Diegenen die de moeite nemen om dit boek echt te lezen
zullen verrast worden door de satirische en humorvolle wendingen.
Naast de diepgang van de echte ervaringen.
Het is fris, snel, hard, eerlijk, inspirerend, verdiepend met een lach en een traan.
Echt passend bij deze tijd en op scholen aan te raden als lesmateriaal/lectuur.
In de maatschappijleer klassen en de opleidingen naar Welzijn en Zorg bijvoorbeeld.

Voortaan als ik als Voorlichter en Ervaringsdeskundige op weg ben heb ik dit boek in mijn tas bij mij.
Het is een sterk statement dit boekje, niet alles is verloren en sta altijd 1 keer meer op dan dat je valt!
Daar kan je als gebrokenen, als jongere in de knel , als kwetsbare doelgroep, als leraar of als ouders mee aan de slag.
Dat is de reden dat ik dit boek hartelijk aanbeveel om te lezen.
En dit boek met deze tekst op FB en LinkedIn delen

Ik hoor het van je, hartelijke groet en Vrede,

Andreas Manuela
Voorlichter/Ervaringsdeskundige ,
Ontmoeting NehemiaVirusvrij. www.avg.com

2020-09-02 11:52:07 | By: Martin de Goffau | Rating:
Confronterend en laagdrempelig, ik las het in één adem uit. De combinatie tussen de rauwe werkelijkheid en de gedichten van de schrijver maken dat het goed toegankelijk is voor de lezer. Het kan behulpzaam zijn voor iedereen die 'een nieuwe start' in het leven willen maken, maar ook voor hulpverleners om kennis te maken met verslavingszorg. De aanpak van Howard Geld geeft moed; de route die Ramiro heeft doorlopen is dus een goed advies voor iedereen die op zoek is naar een nieuw perspectief!Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Niet alles is verloren - Een ode aan Howard Geld

Author:

Ramiro Munoz Carvajal

Category:

Novels

Number of pages:

46

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback A5

Release date:

21-08-2020

ISBN:

978-94-640-3560-5 / 9789464035605

Price:

€ 15,50

Language

Dutch

Rating:

  • (3)