Mierlo achter glas, in tijden van corona - Ontroerende, typische situaties in coronatijd

Petra van Beek- van Dijk

Category: Picture books
  • (2)

€ 15,99
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Corona; een virus dat ons allen dwong om zo veel als mogelijk binnen te blijven en ons leven aan te passen. Petra van Beek- van Dijk maakte voor haar afstuderen aan de Fotovakschool een fotoserie van bijzondere en ontroerende beelden kenmerkend voor de bizarre coronatijd. Een tijd die nooit vergeten wordt en met deze indrukwekkende fotoserie tastbaar zal blijven. Een concreet beeld van het verloop van deze tijd met bondige omschrijvingen die de lezer ruimte geeft om de foto’s volledig tot zich te nemen en een diepe indruk achter te laten.

From the book

11 maart 2020
Infectieziekte COVID-19 officieel als pandemie erkend

En toen werd het stil...
Het zijn de keiharde cijfers en gebeurtenissen die ons allemaal raken. Het beukt binnen. De wereld staat letterlijk stil. Het coronavirus: het lijkt op oorlog, alleen deze vijand zie je niet. Maar dat het hard toeslaat, dat mag duidelijk zijn.
We proberen met zijn allen positief te blijven. De zon schijnt, mensen willen naar buiten maar het kan niet. Als er dan ook nog steeds verdrietig nieuws bij komt, komt de treurnis naar boven. De onzekerheid, waar gaat dit naartoe?
Maar het zorgt ook voor sociale cohesie, verbroedering en dat op een ‘social
distance-manier'. Allemaal uit de goedheid van de mens om elkaar hier doorheen te trekken. Het is een rare tijd. Niets is zo onvoorspelbaar als deze periode.

"Laten we met zijn allen thuisblijven, achter het glas.
Dat is de enige manier om ons er doorheen te slaan."

About the author

Petra van Beek- van Dijk woont samen met haar man en haar kinderen in het gezellige dorp Mierlo. Onlangs (juli 2020) studeerde ze af aan de Fotovakschool in Eindhoven. Ze is een echte beelddenker; met oog voor detail, mooi licht en bijzonder momenten! Ze houdt van mensen en zet ze graag met haar portretten in hun kracht. Ook bij maatschappelijke of persoonlijke thema’s weet ze met haar beelden de juiste snaar te raken. Ze geniet ontzettend van het proces en de flow. Haar enthousiasme is aanstekelijk en dat zie je terug in haar werk.

Reviews

2020-09-26 00:07:42 | By: Sandra | Rating:
Wauw!! Een prachtig boek dat ieder kippenvel bezorgd. Zo mooi vastgelegd!

2020-09-23 10:04:11 | By: Linda Jansen | Rating:
Ik heb dit boek in eerste instantie besteld omdat ik Petra's werk zo fantastisch vind. Maar na het inzien van het boek, denk ik dat ik nog een exemplaar ga bestellen zodat mijn zoontje en mijn dochtertje allebei een exemplaar hebben voor in hun bewaardoos. Wat was / is het een bizarre tijd... Ik hoop dat we dit snel achter ons kunnen laten, maar vergeten doen we het natuurlijk nooit. Aan de hand van Petra's boek; van de persconferentie in maart, tot aan het openen van de terrassen, zullen we altijd herinneren wat er zich allemaal afgespeeld heeft. Aanrader!!Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Mierlo achter glas, in tijden van corona - Ontroerende, typische situaties in coronatijd

Author:

Petra van Beek- van Dijk

Category:

Picture books

Number of pages:

46

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

11-09-2020

ISBN:

978-94-640-3660-2 / 9789464036602

Price:

€ 15,99

Language

Dutch

Rating:

  • (2)